Wonen in Amsterdam? Zeker de moeite waard!

0
7
Amsterdam
Design en lifestyle

Wonen ide Nederlandse hoofdstad 

Amsterdam, de hoofdstad van ons mooie Nederland. De kenmerkende grachtenpanden, pakhuizen en herenhuizen. Of toch een woonboot Er zijn in ieder geval genoeg mogelijkheden om de droom die veel studenten gezamenlijk delen, te laten uitkomen. Amsterdam is een wereldstad en het visitekaartje van Nederland, kortomalles is te doen en te vinden in deze kleurrijke stad. Niet zo gek dat jij in Amsterdam een huis wilt huren dus! 

Beginnen aan je Amsterdamse studentenleven? Start Alvast met oriënteren 

Het is eindelijk tijd, tijd om het huis uit te gaan. Je gaat op kamers. Geen zeikende ouders aan je kop en geen broertjes of zusjes die onaangekondigd je kamer binnenlopen. Een spannende, maar vooral een leuke en gezellige periode. Desondanks is ‘het op kamers gaan’ moeilijker dan jij denkt. In Amsterdam overstijgt namelijk de vraag het aanbod. Het is daarom belangrijk om vroegtijdig te oriënteren en vervolgens tot actie over te gaan. Schrijf je bijvoorbeeld in bij verschillende woonstichtingen en organisaties om op die manier je medemens voor te zijn. Ga je alleen wonen in een studio of toch samen in een gezellig studentenhuis? Wat dacht je van een appartement huren in Amsterdam? De keuze is volledig aan jou, weet jij het al? Geen zorgen neem je tijd, het is natuurlijk wel je studentenleven. 

De welbekende studenten struggle: een woning vinden  

Pak een lekker bioscoopje mee, gezellig de kroegen in of ga cultuursnuiven in het Rijksmuseum. Wat dacht je van een sloep huren in de grachten met je vrienden? Dit klinkt als muziek in de oren, maar toch zijn er veel studenten die wat terughoudend zijn over het huren in Amsterdam. Deze groep mensen hebben natuurlijk ook een punt, want het is ook zeker niet makkelijk om een betaalbare en passende woning te vinden in deze grote stad. Maar als je eenmaal die ene woning hebt, dan is dat een droom die uitkomt.  

Huren in Amsterdam kost een hoop geld, of toch niet? 

Als je denkt aan een groot nadeel met betrekking tot wonen in Amsterdam, dan zal er één woord nu in je hoofd omgaan en dat is DUUR. Helaas kost op jezelf wonen eenmaal een hoop geld, het studentenleven gaat helaas niet altijd over rozen. Hierbij een aantal tips voor jou om het studentenleven wat makkelijker, leuker en goedkoper te maken:  

  • Maak een begroting van je inkomsten en uitgaven;  
  • De AH-bonuskaart en aanbiedingen zijn heilig; 
  • Kook van tevoren of kook voor meerdere dagen (vries het in); 
  • Eet en kook samen met je vrienden.  

Op zoek naar een woning in Amsterdam? Denk in mogelijkheden! 

Niet getreurd beste aankomende of huidige student, want de klant is koning op de huizenmarkt in Amsterdam. Als je de verhuurder lief aankijkt zijn hun echt wel bereid om te zakken met die hoge prijzen. En mocht die droom nou toch te duur zijn voor je, dan kun je altijd nog overwegen om een woningruil te doen of antikraak te gaan wonen.