Tuin

Woelmuizen bestrijden

Geschreven door admin

Op internet is er veel informatie te vinden over middelen tegen mollen maar hoe zit dat eigenlijk met duurzaam woelmuizen verjagen. Dit type dier (ook wel woelrat genoemd) komt veel voor in tuinen, voornamelijk in veenachtige gebieden. Deze dieren zijn goed voor het ecosysteem maar voor uw tuin kunnen ze een ware nachtmerrie zijn. We geven u daarom een aantal tips in dit artikel om er voorgoed voor te zorgen dat woelmuizen en ook mollen uw tuin en gazon met rust laten. Eerst gaan we even wat dieper in op wat een woelmuis precies is. Daarna leggen we precies uit hoe u een woelmuis het beste kunt bestrijden zonder de dieren te doden. Er zijn tegenwoordig gelukkig voldoende diervriendelijke manieren zoals speciaal carbid waarbij het niet nodig is om de dieren te doden.

Wat is een woelmuis

Een woelmuis wordt zoals genoemd ook wel een woelrat genoemd. De woelmuis is een klein diertje die voornamelijk voorkomt in andere landen maar ook steeds vaker in Nederland, vooral in gebieden waar veel veen in grond zit. Het vervelende is ook nog dat de woelmuizen in tegenstelling tot de meeste muisfamilies geen winterslaap houden, hierdoor zijn ze het hele jaar door bezig met het graven van gangen.

Waarom de woelmuis bestrijden?

Hoewel muizen en ook mollen zeer belangrijk zijn voor de natuur kunnen ze een ware nachtmerrie voor uw gazon zijn. Als u eindelijk een mooie tuin met een vlak gazon hebt aangelegd dan wilt u er natuurlijk niet aan denken dat er opeens allemaal gangen boven de grond uitkomen. De woelmuis knaag ook nog eens aan de wortels van bestaande bomen en planten waardoor die kunnen sterven.

Hoe kan je dit met carbid verhelpen?

Er zijn vele manieren om muizen en mollen te bestrijden maar sinds kort is er een nieuwe diervriendelijke manier bij gekomen. Lees hier alles over het verjagen van woelmuizen met carbid en ontdek dat deze diervriendelijke manier voor de lange termijn de beste oplossing is.