wijnkast

Een huis moet persoonlijkheid uitstralen, dus hoe leuk is het om als wijnliefhebber (een deel) van je wijncollectie in je interieur te integreren? Wijn mag tenslotte gezien worden. Heb je naast een wijnrek of een kistje ook al eens aan de volgende opties gedacht?

Wijnpaal

Tegenwoordig kun je heuse wijnpalen in je woonkamer of keuken plaatsen, waarbij je zo’n 20 flessen kwijt kunt. Een ware eyecatcher en bovendien nog op maat gemaakt ook.

Wijnkast

Ook een wijnkast is een stijlvolle manier van wijn opbergen. Niet alleen biedt een wijnkast plaats aan een aantal van je mooiste flessen. Vaak is de kast ook nog voorzien van een aantal haken waaraan je de wijnglazen kunt ophangen en praktische lades. Bij deze partij kun je rechtstreeks bij de fabrikant bestellen, wat scheelt in de aanschafprijs.

Wijnklimaatkast

Een wijnklimaatkast is een echte aanrader, waarbij je zowel je rode als je witte wijnen kunt bewaren op de juiste temperatuur. Want het zou zonde zijn als een wijn niet meer te drinken is doordat hij te lang in de warmte heeft gelegen.

Goed om rekening mee te houden; plaats jouw wijncollectie op de juiste plek. Bewaar je flessen nooit in het zonlicht en kies bij voorkeur een donkere en trillingsvrije ruimte met een temperatuur van zo’n 11 graden.

Heb je nog wijn nodig om de wijnkasten of de wijnpaal mee te vullen? Neem dan eens een kijkje bij de plaatselijke slijter of een online wijn winkel.