Whitewash meubels in een landelijk interieur

0
580
whitewash interieur
Design en lifestyle

Landelijk interieur

De landelijke stijl zien we tegenwoordig overal om ons heen. Dit is een erg populaire woontrend geworden en met goede reden. De trend is zich zelfs al af gaan splitsen in een aantal andere stijlen, zoals de cottagestijl of de Scandinavische stijl. Het is mede zo populair geworden omdat het modern wonen combineert met het uitstralen van rust. In een landelijke woonkamer zal je voornamelijk erg veel hout zien zoals op het platteland.

Velen van ons leven in een drukke omgeving; dit kan de stad zijn maar ook bijvoorbeeld een appartementencomplex. Door een landelijk interieur kunnen we veel van die stadse drukte buiten de deur houden en echt tot rust komen in een bijna plattelands interieur. Met whitewash meubels krijgen we al snel de landelijke look waar we naar op zoek zijn.

Whitewash

In landelijke interieurs zien we veel wit terug. Wit is rustig voor de ogen en schreeuwt ons niet in het gezicht. Veel mensen voelen zich het meest comfortabel in een witte omgeving en willen dit ook graag terug zien in hun interieur. In plaats van alles strak wit te verven kunnen we kiezen voor het whitewashen van meubels. Het leuke hiervan is dat je er een compleet nieuwe uitstraling door krijgt.

Whitewash is een type verf waardoor je het hout door de verf zal blijven zien. Hierdoor blijft de warme en gezellige uitstraling van het hout behouden maar krijgt het toch die frisse, witte look. De kleur van het hout is bepalend hoe het meubel er na het whitewashen uitziet. Het resultaat zijn whitewash meubels die er nostalgisch en gebruikt uitzien met een toch frisse en lichte uitstraling.

Geschiedenis

Veel mensen vragen zich af waar deze look vandaan komt. Vroeger was het zo dat in voornamelijk Engeland de muren van boerderijen met kalk werden behandeld. Dit deden ze omdat kalk een ontsmettende werking had. De kalk die ze hierna over hadden werd gebruikt voor meubels en houten vloeren, de kalk trok dan in de meubels en vloeren en zorgde voor het witte whitewash effect dat we nu kennen. Nog steeds wordt dit op het platteland soms gedaan. Over het algemeen had een meubelstuk wel meerdere kalk behandelingen nodig voordat het die echte witte tint kreeg.