Werken vanuit huis makkelijker met hosted VOIP

0
165
mobiele telefoon
Design en lifestyle

Het zal je niet ontgaan zijn dat wij op moment van schrijven in bizarre tijden leven. Ik doel natuurlijk op de COVID-19 crisis, die waarschijnlijk nog wel even aanhoudt. Als response zijn veel mensen thuis gaan werken. Thuiswerken sommige mensen snakten er al jaren naar. Voor anderen is het een ware verschrikking. Want thuiswerken vereist meer dan je denkt. De meeste werkgevers in Nederland zijn verplicht om te zorgen voor ergonomische werk omstandigheden. Anderzijds zijn er informele verwachtingen hieromtrent. Kans is aanzienlijk dat jij niet de set-up thuis hebt die nodig is om ergonomisch te werken. Een ander probleem is communicatie. Daarover meer in dit artikel.

Verouderde telefooncentrale vormen een blok aan het been

Veel ondernemingen in Nederland maken nog gebruik van de hopeloos verouderde telefooncentrale om zakelijke telefonie te verzorgen voor de onderneming. Dit is een logge installatie die niet erg wendbaar en flexibel is en duidelijk niet geschikt is voor de tijden waar we nu in leven waarbij flexibiliteit gewenst is.

Hoe anders is het met moderne VOIP technologie. VOIP stelt je in staat om gemakkelijk binnenkomende telefoongesprekken door te verwijzen naar waar je maar wilt. Zelfs naar je persoonlijke mobiele toestel. Om verwarring te voorkomen is het daarbij mogelijk om een vooraankondigingstoon in te stellen. Zo weet je precies welke belletjes zakelijk zijn en welke bijv. is van man of vrouwlief die vraagt naar de boodschappen die nog gedaan moeten worden. Een ander groot voordeel van VOIP technologie is dat bestaande toestellen niet mee naar huis gesjouwd hoeven te worden. Je kunt dus welk toestel je maar wilt gebruiken voor de zakelijke communicatie of dit nu je eigen mobiel is, je tablet of een laptop. Een propere hoofdtelefoon kan helpen maar is niet strikt noodzakelijk.

Aan elk nadeel kleeft zo zijn voordeel zei een Nederlandse voetbal legende ooit. Zo kunnen we wellicht de huidige crisis situatie zien vanuit een glas half vol perspectief. Het stimuleert bedrijven om over te stappen op de slimmere, goedkopere en flexibelere telecommunicatie technologie dat zakelijke VOIP is.