Werken op hoogte brengt een aantal risico’s met zich mee. Zo loop je bijvoorbeeld het risico naar beneden te vallen. Een valpartij vanaf hoogte kan grote gevolgen hebben. Werk jij vrijwel dagelijks op hoogte? Dan moet je dus uiterst voorzichtig te werk gaan. Met een ladder is dit natuurlijk vrij lastig. Je hoeft maar een kleine misstap te maken en je valt al meters naar beneden. Overweeg daarom eens een steiger aan te schaffen. Met behulp van een steiger wordt het namelijk een stuk veiliger om werkzaamheden op hoogte uit te voeren.

Kies voor een rolsteiger

Vandaag de dag zijn er talloze steigers verkrijgbaar. Zo kun jij bijvoorbeeld een steiger kopen die je in huis kunt gebruiken. Werk jij voornamelijk op hoogte in de buitenlucht? Dan voldoet deze steiger vast en zeker niet aan de eisen. In dat geval kun je beter voor een rolsteiger kiezen. Rolsteigers zijn namelijk populair onder mensen die veelvuldig op hoogte werken in de buitenlucht. Dit komt voornamelijk doordat de steigers aan de onderkant voorzien zijn van wielen. Hierdoor is een rolsteiger aanzienlijk makkelijker te verplaatsen dan een vaste steiger. Jij hoeft immers niet de gehele steiger weer af te breken en dat is bij een vaste steiger wel nodig. Je kunt jouw werk  dus aanzienlijk sneller uitvoeren. En uiteraard is werken op een rolsteiger een heel stuk veiliger dan werken op een ladder. Je staat namelijk op een plateau dat omringd is door steigerbuizen. Hierdoor kun jij bijna niet van de steiger vallen.

Vervoer jouw steigeronderdelen met een speciale aanhanger

Trek jij er geregeld op uit met jouw steiger? Dan moet je de steiger geregeld opbouwen en afbreken. Uiteraard moet je de steiger ook nog vervoeren. Heb jij een bus met betrekkelijk veel ruimte achterin? Dan is de kans groot dat jij jouw steiger hierin opbergt. Dit is echter niet altijd handig, bijvoorbeeld wanneer jij ook gereedschap in jouw bus hebt liggen. Je moet dan geregeld delen van de steiger verwijderen om bij het gereedschap te kunnen. Niet bepaald makkelijk. Gelukkig is er een oplossing: een steigeraanhanger. Deze aanhanger is speciaal gemaakt om jouw steigeronderdelen te vervoeren. Deze aanhanger is te bevestigen op iedere trekhaak, waardoor jij jouw steiger gemakkelijk vervoert. Een steigeraanhanger is niet goedkoop, maar je hebt er wel veel gemak van. Jij hebt immers geen last meer van de verschillende onderdelen in jouw bus.