Welke vloer is geschikt voor mijn woning?

0
198
Design en lifestyle

 

livingroomDe vraag welke vloer geschikt is voor je woning klinkt misschien wat gek, maar niet elke vloerbedekking is geschikt voor ieder huis. Het feit blijft dat een Floorify vloer moet passen in het interieur, tegen een stootje moet kunnen en onderhoudsvriendelijk moet zijn. Mensen met huisdieren of kleine kinderen kiezen waarschijnlijk voor een andere vloerbedekking dat oudere mensen. In dit artikel krijg je informatie over welke vloer wanneer geschikt is en krijg je wat handige tips bij het uitkiezen van de vloerbedekking. 

 

Soorten vloerbedekkingen 

Er zijn veel verschillende soorten vloerbedekkingen. We zetten de meest voorkomende even voor je op een rijtje:

  • Laminaat: dit is een van de populairste typen vloeren. Deze vloersoort is gemaakt van composietmateriaal dat meestal uit vier laagjes kunststof bestaat. Echter lijkt deze vloerbedekking juist op hout;
  • Houten vloer: Niets is zo mooi als een echte houten vloer. Dit type vloer geeft je kamer een warme sfeer;
  • PVC vloer: Een PVC vloer is een type vloer van hoogwaardig kunststof. Het is dun en soepel en daardoor makkelijk te bewerken en te vervangen; 
  • Tegels: Tegels passen in ieder interieur en in elke ruimte. Niet alleen de keuken of de badkamer, maar ook de woonkamer. 

 

Interieur

Het vervangen van je vloer is niet zomaar iets en doe je misschien maar enkele keren in je leven. Het is daarom van belang dat je goed nadenkt wat voor een vloer je wilt en waar je dit wilt veranderen. Vaak zie je dat mensen in één stijl de gehele woning inricht. Denk hierbij aan een landelijke, klassieke of misschien wel een industriële stijl. Mocht je overwegen wel verschillende stijlen te mixen, zorgt dan voor een mooie overgang van de delen in je huis. Echter is het wel zo dat je duidelijke scheidingen van ruimtes kan vergrootte door verschillende vloerbedekking te gebruiken. Het is dus zeker een aanrader!

 

Tips voor iedere kamer 

Voor iedere kamer is het belangrijk dat je nadenkt over hoe praktisch en verantwoord iedere vloerbedekking is. Daarom geven wij je alvast wat kleine tips mee:

  • De hal: Dit is de eerste indruk die mensen krijgen zodra ze je huis binnenkomen. Kies daarom voor een vloer die tegen een aantal zaken kan: veel in- en uitloop, moddervlekken en vocht. Vloerbedekkingen die hiervoor geschikt zijn, zijn als volgt: laminaat, vinyl of tegels.
  • De keuken en badkamer: Deze wordt dagelijks gebruikt. Duurzaamheid en gemakkelijk in onderhoud is hier aan te raden. Kies een vloer die je gemakkelijk schoon kunt maken en waar je niet veel vuil op ziet. Vinyl, laminaat of linoleum is geschikt voor de kleinere budgetten, hout van hoge kwaliteit of tegels voor de wat hogere budgetten.
  • De slaapkamer(s): De slaapkamers vragen een aparte aanpak. Kinderen maken snel vlekken waardoor het voor hen handig is om een vaste vloer te hebben. Laminaat of vinyl is hiervoor aan te raden, aangezien je dit gemakkelijk schoon kan maken. De slaapkamer van volwassenen eist een gezellige en warme vloer: hout of laminaat doen het hier uitstekend.