Welke type tafel past bij jouw interieur?

0
804
tafel
Design en lifestyle

Bij een mooi interieur hoort een mooie tafel te staan. Maar welke type tafel past het meest bij jouw interieurstijl? Kies je voor industrieel, klassiek, modern of een combinatie van stijlen? In dit artikel proberen we je zo goed mogelijk te informeren zodat je een type tafel kiest waar je jaren plezier van hebt. Een houten tafel past in iedere interieurstijl. Maar er zijn tientallen combinaties mogelijk met houten tafels.
Rond of rechthoekig?
Als eerst zal er een keuze gemaakt moeten worden qua vorm van de tafel. Dit bepaalt voor een groot deel ook de stijl. Een ronde tafel passen over het algemeen meer in een romantisch, landelijk interieur. Een tafel met rechte hoeken heeft een moderne uitstraling. Ook als eetkamertafel is een ronde tafel net wat anders. Niemand is de ‘baas’ aan een ronde tafel door aan het hoofd te zitten en iedereen zit gezellig dichtbij.

Scandinavisch en licht
Heb je een licht interieur met natuurlijke tinten? Kies dan een tafel met dunne poten en een lichte houtsoort voor een meer minimalistische, Scandinavische stijl. Een van de ontwikkelingen in Scandinavisch design is het gebruik van ronde vormen. Een ronde tafel zorgt voor meer sfeer in ieder Scandinavisch interieur.

Stoer en industrieel
Een industriële, stoere stijl wordt het beste aangevuld met een robuuste houten tafel. Een eikenhouten tafel met een stoer metalen onderstel en een dik tafelblad komt hier perfect tot zijn recht. Met dit type tafel combineer je de stoerheid van het metaal en de warmte van het eikenhout voor een complimenteus effect. Bij een industriële stijl komen strakke lijnen voor, zorg dat dit ook terugkomt in de tafel. Een leuke toevoeging bij je tafel is een eiken eettafelbankje i.p.v. stoelen.

Klassiek en landelijk
Als je een klassieke en landelijke sfeer in huis wilt halen, is hout het meest geschikte materiaal om te gebruiken. Een landelijk design moet warmte uitstralen en daar is hout perfect geschikt voor. Kies voor een tafel met een onbewerkt tafelblad en van oud hout met noesten voor een authentieke stijl. Sierlijke brocante poten of kasteelpoten maken de landelijke sfeer compleet.

Weet je niet precies welke interieurstijl past bij jouw huis? Neem dan een groot, blijvend element in je woning als uitgangspunt, zoals een muur, kast of keuken, en stem daar je interieur op af. Wat je interieurstijl ook is, een tafel is altijd een blikvanger in je huis. Kies daarom je tafel met zorg uit. Onthoud ook dat trends vervagen en dat je het meeste plezier zult hebben van een tafel die helemaal opgaat in je eigen interieurstijl.