Een hond is een gezelschapsdier, gaat iedereen naar buiten dan loopt hij met je mee. Alleen is het voor honden lastiger om af te koelen tijdens de warmere dagen. Waar moet je rekening mee houden als de hond gezellig bij je in de tuin komt liggen? Want een hond vriendelijke tuin, geeft jou ook meer rust.

Te beginnen met de terrastegels, deze ondergrond voor de hondenpoten moeten absoluut niet zijn voorzien van scherpe randen of grind en grove stukken. Egale terrastegels in combinatie met gras dat is helemaal perfect. Of biedt hem een comfortabele plek op een hondenkussen vlak bij jullie, onder de tafel in de schaduw met een waterbak ernaast. 

Een rustplek uit de zon
Heb je een speelse pup die maar rondjes blijft rennen? Dan kan het voorkomen dat hij uiteindelijk languit gaat liggen om af te koelen en uit te rusten. Dan is het wel prettig als je bomen of struiken in de tuin hebt zodat er altijd wel ergens een plekje schaduw aanwezig is. Maar van sommige planten kunnen honden ( en katten ook ) ziek worden. 

Giftige planten voor honden
De oleander, rhodondendron, taxus en maretak zijn zeer giftig voor een hond. Afhankelijk van het soort hond dat je hebt kan een blaadje al dodelijk zijn. Van sommige planten zoals de reuzenberenklauw kan huidirritatie veroorzaakt worden, terwijl een hyacint maag of darmproblemen veroorzaakt. Zorg er daarom voor dat je de hond niet te veel in de buurt laat van deze planten of leer het zorgvuldig af.

Hondenvriendelijke planten
Je kan deze struiken het beste planten om onbezorgd je hond rond te laten lopen, namelijk de forsythia, de spiraea, lila’s of een rood-twijfen kornoelje. 

Dit wil niet zeggen dat je niet meer op de hond moet letten, want een verveelde hond kan onnodig gaan blaffen of graven waardoor er niets meer van de tuin overblijft. Ga lekker met hem wandelen in de bossen, zodat hij zijn energie ook kwijt kan en rustig bij je in de tuin kan uitrusten. Of geef hem een botje of speeltje waarmee hij zich bezig kan houden. 

Als je het beste voor je hond wilt, dan heb je daar veel voor over en krijg je dit ook zeker terug te zien. Want jouw hond is natuurlijk helemaal gek op zijn baasje. Kwispel kwispel.