Er zijn allerlei verschillende interieurstijlen. Houd je van strak en modern? Of houd je het liefst de rust in je huis met een scandinavisch interieur? Wat jouw stijl ook is, je wilt natuurlijk wel dat de trap aansluit bij jouw interieur. Het zou namelijk zonde zijn als je trap helemaal niet past bij de rest van het huis. Ga je binnenkort verhuizen? En wil je graag een nieuwe trap plaatsen? Wij hebben een aantal tips verzameld die je kunnen helpen bij het kiezen van de geschikte trap.

Wat is jouw interieurstijl?

Voordat je op Pinterest naar trappen gaat zoeken, is het belangrijk dat je weet welke interieurstijl je hanteert. Word jij gelukkig van een strakke omgeving met strakke meubels? Dan kun je je trap hierop afstemmen. Of houd jij meer van een klassieke romantische sfeer? Er zijn zoveel verschillende interieurstijlen dat je het beste wat research kunt doen voordat je een bepaalde keuze maakt. Heb jij geen echte interieurstijl, maar vind je alles wel leuk? Dit is helemaal niet erg. Er zijn genoeg trappen die bij verschillende stijlen passen.

Wat voor soort trap kies je

Nu je (hopelijk) weet wat voor interieurstijl je hebt, kan de zoektocht naar de perfecte trap echt beginnen. Het huis waar je in woont, of in gaat wonen, bepaalt welke trap je kunt plaatsen. In een kleine woning heb je vaak niet de ruimte om een grote open trap met een draai te plaatsen. Als je een iets ruimer huis hebt, kun je er wel voor kiezen om een kwartdraaitrap of een dubbele draaitrap te plaatsen. De verschillende trappen kun je op diverse manieren afwerken. Zo kun je er een open of dichte trap van maken. Een open trap is een trap zonder stootbord, je kunt dus door de treden door kijken.

Het materiaal

Het materiaal bepaalt de uitstraling van de trap en is dus erg belangrijk als je je trap met het interieur wilt matchen. Tegenwoordig wordt er erg veel voor laminaat en PVC gekozen. Deze materiaalsoorten lijken erg veel op hout, maar bieden je veel meer voordelen. Next Step Trap bied je trappen aan met verschillende uitstralingen. Zo kun je kiezen uit tal van kleuren, structuren en kun je zelfs je eigen prints op de trap laten bedrukken. Kies een donkere kleur als jij een warm interieur wilt creëren. Wil je het iets koeler houden? Kies dan voor een lichte kleur.