Welke stijlen van woondecoratie zijn er?

0
340
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Als het tijd is voor een nieuw interieur, is het goed mogelijk dat je wellicht ook qua woondecoratie het geheel anders aan wilt pakken. Misschien ben je op zoek naar een nieuwe stijl, of zoek je manieren om je huidige stijl te verbeteren. Het is zelfs mogelijk om elementen van verschillende stijlen te combineren tot een uniek geheel. De keuze is compleet aan jou. Hieronder vertellen we je meer over de verschillende soorten woondecoratie die er zijn, waaronder een industriële woondecoratie.

 

Industriële woondecoratie

Eén van de populairste soorten woondecoratie van dit moment is industriële woondecoratie. Deze stijl heeft zijn roots in New York. In deze Amerikaanse stad werden niet-gebruikte fabrieken omgetoverd tot appartementen. Deze lofts hadden nog altijd de eigenschappen van fabrieken, maar dan als woning. Materialen zoals metaal, staal, beton en hout werden gecombineerd met elementen zoals hoge plafonds, flinke ruimtes en buizen die je kunt zien. Deze elementen zie je nog altijd terug in de huidige industriële woondecoratie. Mensen kiezen vaak voor een wand met betonlook of de stenen blijven zichtbaar. Het ziet er allemaal flink robuust uit.

 

Moderne woondecoratie

Een andere geliefde optie is een moderne woondecoratie. Hierbij maak je gebruik van naturel, zwart- en wittinten met felle accenten hier en daar. Daarnaast valt deze interieurstijl op doordat allerlei apparaten niet te zien zijn, bijvoorbeeld als onderdeel van domotica. Er wordt gebruik gemaakt van designproducten en ook onderdelen zoals kasten zijn vrijwel altijd weggewerkt bijvoorbeeld in de vorm van een inbouwkast. Bij de IKEA vind je veel producten die geschikt zijn voor een dergelijk interieur, maar dat geldt ook voor merken zoals onder meer Senso en Linteloo.

 

Bohemian woondecoratie

Wil je eens iets meer exotisch en wat meer extravert? In dat geval is een bohemian woondecoratie iets voor jou. Bij deze woonstijl ligt de nadruk meer op opvallende en expressieve elementen. De kleuren die gebruikt worden zijn gedurfd. Dit is geen stijl voor iemand die houdt van een meer sober interieur. Er wordt gebruik gemaakt van stoffen uit exotische landen, waardoor er een unieke mix ontstaat. Tegelijkertijd worden er ook rustige kleuren toegepast, waardoor het contrast met de wat fellere kleuren een mooi geheel kan vormen. Als je het eens geheel anders aan wilt pakken, is dit het type woondecoratie voor jou.