Bij welke soorten vloeren haal je het meest uit je vloerverwarming en bij welke juist niet?

0
758
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Vloerverwarming is een techniek die in veel moderne woningen niet meer gemist kan worden. Het is heerlijk om in de koudere tijd van het jaar lekker warme voeten te hebben. Hiervoor is het echter wel van groot belang dat de vloer goed de warmte door kan geven. Maar welke vloer is dan het beste geschikt om in combinatie met vloerverwarming gebruikt te worden?

PVC vloeren

Eén van de meest gebruikte vloeren van tegenwoordig, zijn PVC vloeren. De vloeren zijn gemakkelijk te leggen en bovendien niet vatbaar voor temperatuurschommelingen waardoor de vloer strak tegen de muur gelegd kan worden en niet bol zal gaan staan bij warmer weer. Er zijn heel veel verschillende prints mogelijk, waardoor PVC vloeren er doorgaans netjes en sfeervol uitzien. In combinatie met vloerverwarming is de PVC vloer een prima keuze.

Tapijt

Een optie die tegenwoordig niet heel veel meer voorkomt, is tapijt. Tapijt is van zichzelf al heerlijk warm, zeker de hoogpolige varianten. Je zou het misschien niet denken, maar vloerverwarming werkt ook prima in combinatie met tapijt. Let echter wel op welk tapijt je aanschaft, want lang niet elk tapijt zal goed met vloerverwarming kunnen werken. In principe hoeft tapijt echter geen probleem te vormen voor het gebruik van vloerverwarming.

Tegels

Een stenen vloer is tegenwoordig ook een veel gekozen vloerbedekking en werkt ook prima samen met vloerverwarming. Zeker een elektrische vloerverwarming in combinatie met een stenen vloer is de ideale match. Let echter wel op dat plavuizen en natuursteen al snel koud aan kunnen voelen zonder vloerverwarming. Je zult dus – zeker als het buiten koud is – al snel de vloerverwarming moeten inschakelen om het behaaglijk warm te krijgen.