Welke soorten veranda’s bestaan er?

0
693
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Veel Nederlanders brengen tegenwoordig steeds meer tijd door in hun tuin. Zeker bij mooi weer is dit het geval. Logisch ook, want bij mooi weer ga je natuurlijk ook niet binnen zitten. Wanneer het regent of iets koeler is, ga jij waarschijnlijk niet snel buiten zitten. Heb jij een veranda in je tuin? Dan is de kans een stuk groter dat je hieronder plaatsneemt, zelfs bij slecht weer. Heb jij nog geen veranda, maar wil je er wel eentje? Dan is het handig om te weten dat er verschillende soorten zijn. Daarom behandelen wij in deze tekst een aantal soorten veranda’s.

Houten veranda

De meeste mensen kiezen voor een houten veranda. Qua materiaal is dit één van de goedkoopste soorten om te realiseren in jouw tuin. Daarbij komt dat hout een natuurlijk materiaal is. Hierdoor past een veranda van hout prima in jouw tuin. Ook kun je een houten veranda betrekkelijk eenvoudig in elkaar zetten en helemaal naar eigen wens maken. Zo kun je de breedte en hoogte van de veranda bijvoorbeeld zelf bepalen wanneer jij de veranda zelf in elkaar zet.

Met of zonder dak

Jij kunt een veranda met of zonder dak realiseren in jouw tuin. Wanneer jij alleen bij mooi weer in je tuin zit is een dak niet per se noodzakelijk. De kans is echter aanwezig dat jij op warme dagen met regen ook buiten wilt zitten. Kies in dat geval voor een veranda met dak. Voor wat betreft de materiaalkeuze voor het dak heb je verschillende mogelijkheden. Zo kun je er bijvoorbeeld glazen platen op plaatsen. Je kunt echter ook voor een zonnescherm kiezen. Op deze manier kun jij zelf bepalen of je in de zon wilt zitten of niet.

Open of dicht aan de zijkant

Een veranda is doorgaans open aan de zijkanten. Op dagen met veel wind kan het hierdoor behoorlijk tochten onder de veranda. Hierdoor ga jij mogelijk toch binnen zitten. Ooit overwogen om de zijkanten dicht te maken met glas? Dit maakt het een stuk aangenamer. Je kunt echter ook kiezen voor een windbreekdoek of een tentzeil. Zo kun je zelf bepalen wanneer jouw veranda ‘open’ of ‘dicht’ is.