Welke soorten matrassen zijn er?

0
516
Design en lifestyle

Bij het kopen van een nieuw matras zijn er verschillende soorten matrassen waaruit je kan kiezen. Iedere soort heeft zo zijn voor- en nadelen. Het kan zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet als je een beddenzaak inloopt of online op zoek gaat. Bij Simba matras hebben ze topkwaliteit matrassen voor een goede prijs. Wil je een nieuw matras kopen? Bestel deze dan in de webshop van Simba matras en met via deze link ontvang je ook nog eens korting op je nieuwe matras. Hieronder alle verschillende soorten op een rijtje:

  • Koudschuim
  • Pocketvering
  • Binnenvering
  • Polyether
  • Traagschuim
  • Latex

Koudschuim matrassen

Koudschuim is een veerkrachtig materiaal dat geen kuilvorming krijgt, daarnaast is het erg goed ventilerend. Dit soort matrassen bieden veel steun en comfort aan je lichaam. Ook de levensduur van koudschuim matrassen is erg lang. De HR van de matrassen geeft de densiteit aan. Hoe hoger de HR hoe beter het schuim.

Pocketvering matrassen

Dit is een matras waarin metalen of ijzeren veren verpakt zitten in zogenaamde pockets. Dit maakt het matras geschikt voor zware mensen. Ook de ventilatie van het matras is goed. Heb je snel last van huisstofmijt of stof in het algemeen? Dan kan je beter voor een ander soort matras kiezen.

Binnenvering matrassen

Dit is de goedkopere variant van pocketvering matrassen. De veren zijn niet verpakt in pockets en staan met elkaar in verbinding. Een binnenvering matras is erg goedkoop maar biedt ook een stuk minder comfort.

Polyether matrassen

Polyether is schuimrubber, wat erg goedkoop is. Dit soort matrassen bieden weinig veerkracht en comfort. Ook hebben ze snel last van kuilvorming. Dit type matras is zeer matig tot slecht.

Traagschuim matrassen

Traagschuim kent meerdere benamingen, zoals: NASA schuim, lazyfoam, memory foam of tempur schuim. Traagschuim biedt veel comfort en zorgt voor een uitstekende drukverdeling. Voor een hoog ligcomfort kan je het beste kiezen voor een traagschuim matras.

Latex matrassen

Deze matrassen zijn gemaakt van latexrubber. Dit rubber is elastisch en heeft een hoge veerkracht. Echter zijn ze wel slecht ademend en hebben ze weinig ventilerend vermogen. Latex matrassen zijn dan ook erg warm en al snel vochtig. Wel hebben ze een lange levensduur.