Welke opties zijn er voor raamdecoratie in de woonkamer?

0
1514
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Wil je nieuwe raamdecoratie voor de woonkamer aanschaffen? Dan is het goed om te weten welke soorten raamdecoratie je in de woonkamer op kunt hangen. In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden die je hebt bij het aanschaffen van nieuwe raamdecoratie in de woonkamer.

Mogelijkheid #1: gordijnen

Ten eerste kun je ervoor kiezen standaard gordijnen op te hangen in de woonkamer. Deze worden verkocht in allerlei soorten, maten en kleuren. De meeste mensen kiezen ervoor om dunne gordijnen op te hangen in de woonkamer. Deze zijn niet geheel verduisterend, maar laten een bepaalde hoeveelheid licht door. Met deze gordijnen blijft de woonkamer een lichte ruimte, ook als de gordijnen gesloten zijn.

Mogelijkheid #2: plisségordijnen

Plisségordijnen komen oorspronkelijk uit Frankrijk. De gordijnen hebben een geplooide stof. De gordijnen zijn niet alleen functioneel, maar zien er bovendien stijlvol en luxe uit. De meeste plisségordijnen zijn licht en worden uitgevoerd in een lichte basiskleur als wit of crème, maar er worden ook vele dikkere en donkere plisségordijnen verkocht.

Mogelijkheid #3: horizontale jaloezieën

Je kunt er ook voor kiezen om je woonkamer te verrijken met horizontale jaloezieën. Dit kunnen jaloezieën van aluminium zijn, maar tegenwoordig worden er ook jaloezieën van vele andere materiaalsoorten verkocht. Denk hierbij aan stof, kunststof en hout. Horizontale jaloezieën zijn praktisch en hebben een subtiele uitstraling.

Tip: wil je een statement maken met de raamdecoratie in de woonkamer? Koop dan houten jaloezieën in een donkere kleur, zoals donkerbruin of zwart. Deze raamdecoratie valt gegarandeerd op en staat prachtig in een stoer interieur, bijvoorbeeld met een industriële uitstraling.

Mogelijkheid #4: verticale lamellen

Vind je horizontale jaloezieën niet zo mooi, maar hang je liever verticale lamellen voor het raam? Dan is dit ook zeker mogelijk. Net zoals bij de horizontale jaloezieën het geval is, wordt ook deze raamdecoratie in alle soorten, maten en kleuren verkocht. Je kunt verticale lamellen kopen van aluminium, maar ook van kunststof of hout.

Mogelijkheid #5: vouwgordijnen

Tot slot kun je er ook voor kiezen om vouwgordijnen aan te schaffen. Deze gordijnen lijken een beetje op rolgordijnen. Het enige verschil tussen rolgordijnen en vouwgordijnen, is het feit dat rolgordijnen opgerold worden. Doe je je vouwgordijnen omhoog, dan vouwen ze netjes in elkaar. Velen vinden vouwgordijnen stijlvoller dan rolgordijnen en kiezen er daarom voor om deze gordijnen in de woonkamer op te hangen.