Welke maat zitzak moet ik kiezen?

0
44
Design en lifestyle

Zitzakken zijn er natuurlijk in allerlei verschillende vormen, soorten en maten. Vaak heb je van hetzelfde model ook verschillende maten, hier zal je dus een keuze in moeten maken. Maar welke kies je dan? En hoe worden de maten aangegeven? Het kan beste lastig zijn als je online een zitzak wilt bestellen. Daarom vertellen we je iets meer over de verschillende maten zitzakken.

 

Een klein model

 Een kleine zitzak is natuurlijk niet geschikt voor een volwassene. Vooral kleine kinderen tot een jaar of 8 kiezen voor deze grootte. Wanneer je deze zitzak koopt, bijvoorbeeld voor je kind, kun je er het beste ook niet zoveel geld aan uitgeven. Waarschijnlijk duurt het niet lang voordat de zitzak te klein is geworden. Gelukkig zijn er meer dan genoeg kleine zitzakken te krijgen voor een laag bedrag!

 

Een middel zitzak

 Ook zijn er zitzakken te krijgen die een soort tussenmaatje zijn. Deze zitzak is geschikt voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar of kleine volwassenen. De zitzak is al aardig ruim, maar neem nog niet superveel ruimte in beslag, erg handig dus! Ook zijn er een hoop zitzakken van deze grootte die iets harder zijn dan normaal. Hierdoor hoef je niet helemaal languit te liggen, maar kun je ook rechtop zitten. Er zijn zelfs ballen te krijgen waar je balans oefeningen mee kunt doen.

 

Grote zitzakken

 Natuurlijk kun je ook gewoon een hele grote zitzak kopen. Dit doen de meeste mensen. Of zelfs een xxl zitzak natuurlijk waar je heerlijk in kan loungen. Het nadeel is wel dat deze zitzakken een hoop ruimte innemen. Het kan daarom verstandig zijn om er een te kiezen die je mee naar buiten kunt nemen. Zo kun je ook in de zomer genieten van een handige zitzak. Er zijn allerlei verschillende soorten en modellen te krijgen.