Keuken

Welke keuken weerspiegelt jouw persoonlijkheid?

Geschreven door admin

Je keuken weerspiegelt vaak een groot deel van je persoonlijkheid en de stijl ervan komt vaak overeen met hoe de rest van je huis is ingericht. In dit artikel vind je 4 typen persoonlijkheden en de keukenstijlen die daar het beste bij passen.

  1. Gezelligheid

Is gezelligheid bij jou het sleutelwoord? Dan past een landelijke, huiselijke keuken waarschijnlijk goed bij je. Je hebt oog voor detail en vindt sfeer belangrijk. Door bijvoorbeeld andere handgrepen op je kastjes te zetten, kun je je keuken een persoonlijke touch geven. Daarnaast kun je planten neerzetten om een gezellige sfeer te creëren, dit kunnen eventueel ook kruidenplantjes zijn, zodat ze ook nog eens bruikbaar zijn in de keuken.

  1. Opgeruimd

Ben jij een opgeruimd persoon met een huis dat er altijd keurig uit ziet en zo min mogelijk tierelantijntjes bevat? Dan past de moderne keuken waarschijnlijk goed bij jou. De moderne keuken kenmerkt zich door strakke lijnen en een gladde, glanzende afwerking. Daarnaast wordt vaak gebruik gemaakt van greeploze of semigreeploze kastjes, zodat de kastjes naadloos opgaan in de rest van de keuken. Ook bevatten moderne keukens vaak de meest moderne apparatuur, bij voorkeur ingebouwd. Zo heb je niet overal losse apparaten staan en blijft je keuken geordend.

  1. Bourgondisch

Bourgondiërs houden van lekker en veel eten en daar moet de inrichting van de keuken dan ook op afgestemd worden. De Bourgondische keuken is er één waarin urenlang gekookt en getafeld wordt, met de hele familie of met vrienden. Een ruime keuken met een groot werkblad is dan ook een must, net als een grote, lange eettafel. Het interieur is vaak chic en bestaat uit natuurlijke kleuren, koperaccenten en duurzame materialen.

  1. Praktisch en betaalbaar

Niet iedereen houdt ervan om uren lang achter de pannen te staan en te kokkerellen. Er blijft altijd een groep voor wie een keuken vooral praktisch, functioneel en betaalbaar moet zijn. In dat geval kun je het best voor een typische Duitse keuken kiezen. Deze zijn gemaakt van extra sterke materialen zodat je er jaren lang plezier van hebt. Het is dan ook niet vreemd dat de meeste keukenzaken in Nederlands, Duitse keukenleveranciers zijn.  Deze keukens zijn vaak minimalistisch ingericht, maar wel van alle gemakken voorzien, zoals de meest moderne inbouwapparatuur.

Wat je persoonlijkheid ook is en met wie je ook aan tafel wilt zitten, er is altijd wel een keukenstijl die hierbij past.