Welke geurkaars past bij jou?

0
69
verzameling van kaarsen die branden
Design en lifestyle

Geurkaarsen zijn niet enkel sfeermakers voor het oog. Met de juiste geuren creëer je de ideale setting voor iedere ruimte en elke gewenste sfeer. Ons reukorgaan is immers bijzonder sterk en de waargenomen geuren hebben dan ook een directe invloed op onze hersenen. Wil je je interieur voorzien van de juiste geuren, dan gaan we alvast samen op zoek.

 

Het effect van geur op je interieur

Geuren hebben, zonder dat je het zelf beseft, vaak heel wat invloed op je stemming. Om je interieur perfect in balans te houden, kan je gebruik maken van geuren om bepaalde stemmingen te creëren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je badkamer of toilet. Je wil bij het betreden van deze ruimtes vast een fris en proper gevoel opwekken. Geuren als citrus en marine helpen dat gevoel te versterken. De keuken daarentegen moet je uitnodigen tot het verlangen naar heerlijke lekkernijen. Zoete geuren, fruitgeuren en kruidige geuren kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. Wij vonden zo alvast enkele perfecte geurtjes voor de keuken terug. Woodwick kaarsen met ‘sweet lime gelato’ of ‘radish & rubarb’ zijn enkele voorbeelden van de ideale geurkaars voor je keuken.

 

Jouw ideale match 

Natuurlijk is het van belang dat de gekozen geurkaars aansluiting vindt bij de ruimte. Maar, minstens even belangrijk is de connectie die je zelf hebt met een bepaalde geur. Wil je op veilig spelen en een geurenpallet creëren dat bij iedereen in de smaak valt, kies dan voor rozen, lavendel of vanille. Ben je eerder het georganiseerde type dat gaat voor structuur en netheid? Geuren als citroen en munt zullen dit gevoel extra versterken. Liever de romantische tour op? Exotisch hout en zachte bloemen geuren doen wonderen. Het aanbod geurkaarsen is zo uitgebreid dat ook jij ongetwijfeld je ideale match vindt. Experimenteer met geuren die je aanspreken of laat je verleiden door totaal onverwachte geuren. Je merkt zelf al snel wanneer je een geur als aangenaam ervaart en leert zo je eigen voorkeuren ontdekken. Nog geen idee waar te starten? Bij heel wat merken, waarvan Woodwick kaarsen ongetwijfeld één van de bekendste is, vind je vaak een handige ‘fragnance of the month’. Ideaal om te experimenteren! Heb jij je ideale geur al gevonden?