Welke bank is de geschikte voor jou?

0
406
Design en lifestyle

Een bank is misschien wel de belangrijkste meubel uit je huis. Het is naast je bed waarschijnlijk de plek waar je de meeste vrije tijd zult besteden. Ook bepaalt een bank voor een groot deel de sfeer in je huis. Het is dus belangrijk dat je bij het kiezen van een bank de goede keuze maakt. Er zijn verschillende aspecten waar je op kunt letten en deze hebben allemaal weer hun eigen voor- en nadelen. In dit artikel zullen we je vertellen welke dit zijn om jouw keuze makkelijker te maken.

Hoogte

Allereerst is de zithoogte van je bank natuurlijk erg belangrijk. Waar je keuze van afhangt is voornamelijk het gebruiksgemak. Een hoge bank kom je natuurlijk een stuk makkelijker op en af dan een lage. Wel zit je hier vaak iets rechter op dus is hij minder geschikt om op te liggen. Vaak is het fijn als je je met je voeten de grond kunt raken als je op de bank zit. De zithoogte wordt vaak ook bepaald door het materiaal van de kussens. Een kussen gevuld met dons zonder vering heeft natuurlijk een veel lagere zithoogte dan een waar gebruik is gemaakt van schuim en met vering.

Diepte

Daarnaast is de zitdiepte natuurlijk ook erg belangrijk. Vooral als je op de bank wilt liggen of als je erg lang bent is een diepere bank beter. Daarnaast zijn hoekbanken misschien een prettige keuze voor als je het liefst ligt op de bank. Als je iets minder mobiel bent of juist wat kleiner, dan is een kortere zitdiepte vaak het prettigst.

Materiaal

Natuurlijk is het materiaal van je bank ook erg belangrijk. Heb je kinderen in huis? Ga dan altijd voor een donker, makkelijk afneembaar materiaal. Als je graag eet is dit natuurlijk ook de betere keuze. Voornamelijk leer is makkelijk. Dit materiaal is erg duurzaam en makkelijk schoon te houden. Het oogt over het algemeen wel een beetje kil, dus zou je het wel wat gezelliger moeten maken door een paar mooie kussens te gebruiken.