Welke apparatuur mag er echt niet ontbreken in jouw keuken?

0
459
Design en lifestyle

Wanneer we keukens van vroeger vergelijken met die van nu, is er ontzettend veel veranderd. Tegenwoordig is een keuken namelijk van alle gemakken voorzien. Althans, wanneer er recentelijk een nieuwe keuken geplaatst is. Is jouw keuken al behoorlijk wat jaren oud? Dan overweeg je mogelijk om deze te vervangen. Bij deze beslissing ga jij natuurlijk niet over één nacht ijs. Nee, je denkt goed na voor jij een nieuwe keuken aanschaft. Eén van de zaken waarover jij na moet denken, is de apparatuur. In onderstaande tekst vertellen wij jou welke apparatuur er echt niet mag ontbreken in jouw nieuwe keuken.

Inductiekookplaat

Vroeger werd er voornamelijk op gas of een keramische kookplaat gekookt. Vandaag de dag zien we echter steeds vaker inductiekookplaten terugkeren in keukens. Wat het voordeel is van een inductiekookplaat? De snelheid waarmee jij jouw voedsel kunt bereiden. Bij koken op inductie ontstaat er namelijk een magnetisch veld. Hierdoor kookt water bijvoorbeeld veel sneller dan bij gas of een keramische kookplaat. Niet iedere inductiekookplaat is echter van even goede kwaliteit. Zo werken de goedkopere inductieplaten een stuk minder. Daarom doe jij er goed aan voor een inductiekookplaat van een bekend merk te gaan. Een Siemens inductie is bijvoorbeeld aan te raden. Wat nog wel handig is om te weten, is dat jij een speciale groep in jouw groepenkast moet hebben. Ook moet er een perilex-stopcontact aangesloten worden. Zonder speciale groep en stopcontact kun jij namelijk niet koken op inductie.

Oven

Een oven is tegenwoordig onmisbaar in iedere keuken. Dit apparaat gebruik jij namelijk voor het bereiden van eten, zoals het afbakken van een pizza. Probleem is alleen dat een oven betrekkelijk groot is. Hierdoor is er niet in iedere keuken ruimte. Heb jij ook betrekkelijk weinig ruimte in jouw keuken? Dan wil dit natuurlijk niet zeggen dat jij een oven maar achterwege moet laten, integendeel. Er zijn vandaag de dag namelijk combi-ovens. Zo’n apparaat is een oven en magnetron in één. Ga er dus nooit vanuit dat een oven voor jou geen optie is. Bekijk gewoon eens de verschillende ovens die vandaag de dag verkocht worden. De kans is namelijk groot dat er voor jou ook een passende oven te vinden is. Ook al is het in de vorm van een combi-oven.