Welke accessoires voor hottubs zijn er?

0
1039
jacuzzi
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Van zichzelf is een hottub best kaal, in principe is het ook niets meer dan een houten bad met een kachel. Toch is er veel accessoires op de markt voor een hottub, erg variërend van grootte, prijs en functionaliteit.

Comfort verbeterende producten

Er zijn best veel producten op de markt om het comfort in je hottub nog beter te maken, ze worden onderverdeeld in de volgende categorieën:

  • Bijzetstukken: hierbij kun je denken aan verschillende trapjes, waardoor het instappen makkelijker wordt en zijtafels die je aan je hottub kunt bevestigen waarop je je drinken of hapjes kunt zetten.
  • Producten voor het water: de kwaliteit van het water is belangrijk, het moet immers wel schoon gehouden worden. Natuurlijk moet je eens in de zoveel tijd het water verversen maar je kan deze periode wel langer maken door gebruik van chloortabletten in een drijvende dispenser, een Uv-filter of andere reinigende producten zoals Aqua kristal. Aqua Kristal is een milieuvriendelijke product die ervoor zorgt dat het water in de hottub op een efficiënte manier gereinigd wordt.
  • Houten peddel: omdat het water vanaf onderen wordt opgewarmt, krijg je te maken met een grens tussen koud en warm water, aangezien dit heel lastig mengt. Door af en toe met een houten peddel (of bezemsteel e.d.) te roeren wordt er gezorgd dat het water beter mengt, hierdoor zal het geleidelijker en sneller opgewarmd worden.
  • Therapeutische producten: aromatherapie is een therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van geur, dit werkt heel kalmerend. Je hebt meerdere soorten geurtjes die je kan toevoegen aan het water, buiten dat het lekker ruikt zijn sommige ook goed voor je huid. Licht kan je ook toevoegen aan je hottub, ook dit kan therapeutisch werken.

Toevoegingen voor je hottub

Zoals eerder aangegeven, is een standaard hottub best kaal. Je hebt daarom ook veel producten die je er aan toe kan voegen. Zo heb je bijvoorbeeld afdekzeilen of covers waardoor er minder vuil in je water kan komen en het water koelt zo minder snel af. Ook heb je bubbelsystemen en waterjet systemen om een jacuzzi effect te krijgen in je hottub en pompen om een circulatie in je hottub te krijgen. Met een circulatiepomp hoef je dus niet te roeren in het water, waardoor het water sneller warmer wordt. Wel zijn dergelijke systemen vaak zeer prijzig. Omdat het water, hoe goed je het ook onderhoud, toch eens in de zoveel tijd ververst moet worden heb je ook dompelpompen om het water uit je hottub te pompen.