Welk type ladder gebruiken bij welke klus?

0
37
ladder
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Er zijn heel veel soorten klussen, maar er zijn misschien nog wel meer soorten ladders op de bouwmarkt. Het zorgvuldig uitkiezen van een ladder wordt dikwijls vergeten door de aankomende klusser, die in al zijn enthousiasme verf, gereedschap en meubels koopt, maar geen gedachtes besteedt aan welk type ladder geschikt is voor de klussen die hij gaat uitvoeren. Dit is eeuwig zonde, want de juiste ladder hebben biedt talloze voordelen, zoals je later in dit artikel zult gaan lezen. Zo kun je een vouwladder overwegen.

De tijd van de huishoudtrap is voorbij

Een huishoudtrap voldoet meestal niet aan je eisen als je gaat klussen. Als je gewoonweg een opstapje nodig hebt kun je het beste een dubbele trap aanschaffen. Als je een grote dubbele trap koopt kun je zelfs tot de dakgoot reiken met je handen. Een groot voordeel van een dubbele trap is dat je er met twee mensen tegelijk op kunt. Dit is erg handig voor klusjes waarbij twee mensen nodig zijn.

Wanneer is een huishoudtrap handig?

Als je in je huis gaat klussen voldoet meestal een huishoudtrap. Als je een lamp gaat ophangen en je hebt slechts een huishoudtrap in huis, is het echt niet nodig om een ander type ladder aan te schaffen. Een minpunt van de huishoudtrap is dat er vaak geen bakje voor gereedschap aan de ladder bevestigd is.

De reformladder

Wanneer is het verstandig een reformladder aan te schaffen? Een reformladder onderscheidt zich van andere ladders omdat je hem in verschillende standen kunt vouwen. Zodoende is de reformladder een rechte ladder en een dubbele ladder. Handig toch? De reformladder is dus ontzettend flexibel en uiterst geschikt voor verreweg de meeste klussen in huis. Als je de reformladder vergelijkt met de huishoudtrap, valt daarentegen wel op dat de reformladder moeilijker is op te bergen.

De telescoopladder is heel handig

De telescoopladder is erg makkelijk om op te bergen. Hij is zowel geschikt voor klussen aan het huis zelf als aan het dak. De voordelen van de telescoopladder zijn dus talrijk, maar daar staat wel tegenover dat de telescoopladder niet vrijstaand te gebruiken is. Wil je meer weten? Op Aldorr.nl zijn nog veel meer soorten ladders te vinden. Met alle soorten ladders in je achterhoofd ben je klaar om een geschikte ladder uit te zoeken voor jouw klus.