Welk schilderij past bij mij?

0
1117
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Kunst was vroeger alleen iets voor de vermogende mensen. Tegenwoordig is kunst een stuk laagdrempeliger. Daardoor zie je het ook steeds vaker terug in diverse woningen in Nederland. In een groot aantal huizen hangt bijvoorbeeld wel een schilderij aan de muur. Overweeg jij ook om een schilderij aan te schaffen? Dan kom je er al snel achter dat dit een stuk lastiger is dan het lijkt. Het schilderij moet immers wel bij de rest van het interieur passen. Weet jij niet welk schilderij bij jou past? Wij helpen jou een handje bij het vinden van een geschikt schilderij!

Kijk naar de kleur

Een schilderij met veel kleur lijkt in een galerie of winkel mogelijk heel erg mooi. Dit wil echter nog niet zeggen dat deze in jouw woning net zo mooi is. Veel hangt namelijk af van de kleur. En dan bedoelen we niet alleen de kleur van het schilderij, maar ook de kleur van het meubilair in jouw huis. Heb jij bijvoorbeeld weinig kleur in huis? Dan moet jij je afvragen of een kleurrijk schilderij hier wel bij past.

Wat vind je zelf mooi?

Bij het aanschaffen van een schilderij kun je met heel veel zaken rekening houden. Zo speelt de kleur een rol en ook is de plek waar je het kunstwerk op wilt hangen van belang. Het belangrijkste bij het uitzoeken van een schilderij is natuurlijk of je het zelf mooi vindt. Je moet er straks immers zelf tegenaan kijken.

Kunst lenen

Weet jij niet zeker of een schilderij bij jouw interieur past? Of ben je bang dat je binnen de kortste keren uitgekeken bent op het schilderij? Dan is kopen natuurlijk zonde. Wist je dat je tegenwoordig ook schilderijen kunt lenen? Je betaalt hiervoor vaak een vast bedrag per maand. Wanneer jij uitgekeken bent op het schilderij, kun je hem bij de kunstuitleen gewoon weer inwisselen voor een nieuwe. Zodoende kun jij dus snel weer wisselen van schilderij wanneer deze je niet langer aanstaat.