Het lijkt wel of er twee soorten mensen bestaan. Mensen die met gemak afstand doen van spullen die ze niet meer gebruiken en mensen die alles bewaren. Het spreekt voor zich dat de eerstgenoemden veelal in een opgeruimd huis wonen en de laatstgenoemden dus niet. Maar voor al diegenen die geen afscheid van hun spulletjes willen nemen, hebben wij een aantal goede adviezen!

Je huis raakt vol

Natuurlijk is het leuk om met de nieuwste woontrends mee te doen. Dat kan je zo’n lekker gevoel van ‘erbij horen’ geven. Mensen die bij je op bezoek komen maken je complimentjes en je ziet ze af en toe kijken met zo’n blik van: “dit wil ik ook”. Niet dat dat nu zo belangrijk is, maar, stiekem vinden we dat toch wel leuk. Maar ja, je huis is maar zó groot en je kunt niet oneindig én nieuwe spullen in je huis zetten én de oude spulletjes bewaren.

Zorg dat je niet zoveel overhoudt

Voor iedereen die mee wil doen aan de laatste woontrends, maar niet zoveel opslagruimte heeft, hebben we een goed advies: Zorg dat je niet zoveel spullen overhoudt! Dan staat het ook niet in de weg. Makkelijk gezegd? Wel nee! Geef meubels een accessoiries gewoon een ‘makeover’ en transformeer ze naar de laatste woontrends.

Je ‘oude’ spullen aanpassen aan de laatste woontrends, biedt je meer voordelen dan je misschien denkt:

  • Je bespaart een hoop geld;
  • Je hebt geen extra bergruimte nodig;
  • Je huis staat niet overvol;
  • Je hebt een ‘trendy’ huis.

Aan de slag

Zie je er tegenop om je ‘oude’ spullen opnieuw te gebruiken? Maak dan eens een ‘moodboard’ voor jezelf, zoals je in de woonprogramma’s op tv vaak ziet. Je zal zien dat dat je enorm helpt om nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Met een likje verf, een foulard of gewoon een mooie lap decoratieve stof, kom je dikwijls al een heel eind.

Lekker shoppen

Het is natuurlijk ook altijd leuk om voor één of twee dingetjes te gaan shoppen. Lekker naar een grote woonwinkel of misschien wel snuffelen bij een leuke kringloopwinkel. Vergeet niet voordat je van huis gaat om even met je smartphone een foto van je moodboard te maken. Dan weet je zeker dat jouw nieuwe aankoop ook in je nieuwe interieur zal passen.

Inrichten en opruimen

Ga je vol goede moed aan de slag met je nieuwe inrichting, dan houd je gegarandeerd spullen over waar je even geen plaats voor hebt. Weggooien dan maar, of opruimen? Waarom maak je niet gewoon gebruik van een externe opslag? Dan staan die spullen niet in de weg, maar heb je ze nog steeds wel voorhanden! Te duur?

Zoek je een opslagruimte in Rotterdam of Amsterdam? Kijk maar eens bij Shurgard Amsterdam of Rotterdam. Daar heb je al voor een klein bedrag per maand een prima opslag! Dan staan je spullen droog, warm en veilig opgeslagen totdat je ze weer nodig hebt.