Spoelt de wc niet door? Komt het water alleen maar omhoog? Niks is zo vervelend als een verstopt riool. Je kunt iemand laten komen om het riool te laten ontstoppen, maar dit kan soms wel even duren. Zelf je riool ontstoppen is dan wel zo makkelijk. Je kunt dan direct weer van je sanitair gebruik maken. Maar hoe doe ik dit nu? En waar zit de verstopping precies? Wij geven je een paar tips die je kunnen helpen bij het ontstoppen van het riool.

Locatie van de verstopping

De eerste stap is het achterhalen van de locatie van de verstopping. De verstopping kan namelijk alleen in de wc zitten, maar het is ook mogelijk dat er een verstopping in de riolering onder je huis is. Een verstopping van een specifieke afvoer komt veel voor. Loopt het water in je wasbak bijvoorbeeld niet goed weg? Of wil de wc niet doorspoelen? Bij een verstopping in een wastafel zijn haren vaak de boosdoener. Deze kun je gemakkelijk weghalen en dit kun je prima zelf doen. Een verstopping in de wc kan soms iets hardnekkerder zijn.

Gebruik een ontstopper

Een riool ontstoppen kun je op verschillende manieren doen en er zijn dan ook diverse middelen die je kunt gebruiken. Een wc ontstopt vaak door een object zoals een wc-rol. Als je de oorzaak van de verstopping ziet, kun je deze er met rubberen handschoenen eruit proberen te pakken. Als dit niet het geval is kun je een ontstopper gebruiken. Plaats de ontstopper in het water in de wc-hals en druk deze stevig en langzaam aan. Druk niet te hard want zo kun je de verstopping dieper en vaster duwen. Focus je op de trekkende beweging en blijf dit doen totdat de verstopping helemaal weg is.

Schakel gerust hulp in

Heb je alles al geprobeerd maar wil het niet lukken? Bij hardnekkige verstoppingen kun je een loodgieter inschakelen. Deze kan het probleem vaak binnen een halfuur oplossen zonder iets te beschadigen. Verstopping Nederland bied je overal en altijd professionele hulp als je dit nodig hebt. Gebruik maken van een echte specialist voorkomt toekomstige problemen. De loodgieter weet in elke situatie raad en kiest dan voor de best mogelijke oplossing. En de klus is vaak ook nog eens in een korte tijd geklaard.