Wat zijn de voordelen van kunstgras?

0
811
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Heel veel Nederlanders hebben een grasmat in hun tuin liggen. Niet zo gek ook, want gras draagt immers bij aan een natuurlijke uitstraling van je tuin. Toch zien we steeds vaker dat mensen hun natuurlijke mat vervangen door een mat met kunstgras. Dit is echter een stuk prijziger dan een echte grasmat. Waarom kiezen steeds meer mensen dan toch om kunstgras in hun tuin aan te leggen? Omdat er heel wat voordelen aan dit namaakgras kleven. We behandelen er een aantal in de onderstaande tekst.

Weinig onderhoud

Heb jij een echte grasmat in je tuin? Dan moet je hier heel wat aandacht aan besteden. Althans, wanneer jij wilt dat jouw gras er mooi uit blijft zien. Zo moet je het gras bijvoorbeeld regelmatig maaien. Daarnaast moet je sproeien op warme dagen. Bij kunstgras heb je hier geen last van. Het weer heeft namelijk geen invloed op dit gras en het is ook niet noodzakelijk om de boel eens in de zoveel tijd te maaien. Kunstgras hoef je vrijwel niet te onderhouden, waardoor je tijd overhoudt voor andere dingen.

Altijd groen

Een groot voordeel van kunstgras is dat dit altijd groen is. Zelfs in de winter zorgt deze grasmat ervoor dat jouw tuin een groene uitstraling heeft. Dit is bij echt gras lang niet altijd het geval. Zo wordt het gras bijvoorbeeld wat gelig wanneer er een lange periode van droogte is geweest. Met kunstgras heb je hier geen last van.

Gunstig voor hooikoortspatiënten

Veel Nederlanders hebben last van hooikoorts. Dit is bijzonder vervelend. Een echte grasmat in je tuin draagt niet bepaald bij aan het verminderen van de klachten. Sterker nog, met echt gras is het aantal pollen in jouw tuin zelfs een stuk hoger. Je hebt dus meer last van je hooikoorts bij echt gras. Bij kunstgras is dit niet het geval. Kunstgras is dus bijzonder handig voor mensen die last hebben van hooikoorts.