voordelen infrarood verwarming
Design en lifestyle

Infrarood verwarming is al jaren erg populair in Nederland en wordt vooral veel geplaatst als verwarming in badkamers. In dit artikel vertellen wij meer over de voordelen van infrarood verwarming. Twijfel je over infrarood verwarming kopen voor je badkamer? De voordelen die wij op een rijtje gezet hebben overtuigen je vast!

Voordeel 1. Produceert direct warmte

Het fijne aan infrarood verwarming is dat de panelen direct warme uitstralen. Je hoeft dus niet meer lang te wachten tot de ruimte opwarmt. Dit is zeker een groot voordeel van infrarood verwarming ten opzichte van traditionele verwarmingen. 

Voordeel 2. Lagere kosten

Als je geld wilt besparen op energiekosten is het kiezen voor infrarood verwarming ook een goede keuze. Infrarood verwarmingen verbruiken namelijk veel minder stroom ten opzichte van elektrische kachels. Je bespaart met een infrarood verwarming bespaart je ongeveer de helft aan stroom. 

Voordeel 3. Goedkoper en gemakkelijker te installeren

Een centraal verwarmingssysteem installeren is enorm lastig en tijdrovend als je het zelf doet. Maar als je een installateur inschakelt lopen de kosten al snel enorm op. Bij infrarood verwarmingspanelen heb je niks te maken met het installeren op de ketel en het aanleggen van leidingen. Infrarood verwarming werkt namelijk gewoon op stroom. Lekker gemakkelijk installeren.

Voordeel 4. Kleinere temperatuurverschillen

Een belangrijk voordeel van infrarood verwarming is dat de panelen voor kleinere verschillen in temperatuur zorgt. Met traditionele verwarming ken je vast wel plekjes in een ruimte die altijd wat kouder zijn. Met infrarood verwarming zijn de temperatuurverschillen in een ruimte kleiner.

Voordeel 5. Mooie uitstraling

Als je kiest voor infrarood panelen of een spiegel met infrarood verwarming op de badkamer dan ziet dat er een stuk mooier uit dan een traditionele verwarming. Je hebt geen lompe verwarming met leidingen meer hangen, enkel een mooi design infrarood paneel. Ook ruimte technisch een stuk praktischer.