Wat zijn de voordelen van een laminaat vloer?

0
225
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Heb jij een nieuw huis gekocht en heb je een nieuwe vloer nodig? Of ben je je eigen vloer zat en toe aan een nieuwe vloer? Twijfel niet langer na het lezen van dit artikel. Lees verder om erachter te komen wat de voordelen, maar ook nadelen zijn van laminaatvloeren.

De voordelen van laminaat vloeren

Wat zijn de voordelen van laminaatvloeren? Hieronder zijn 5 argumenten neergezet waarom je voor een laminaatvloer zou kunnen kiezen.

#1. Bijna niet van echt hout te onderscheiden

Velen van ons vinden houten vloeren erg mooi. Ze geven een warme sfeer aan het interieur en passen zich aan meerdere levensstijlen aan. Aan de andere kant zijn houten vloeren duur en hebben ze wat meer onderhoud nodig. Hier komt laminaat om de hoek kijken, want hoogwaardige laminaatvloeren zijn bijna niet van hardhouten vloeren te onderscheiden en zijn zeer onderhoudsvriendelijk.

Laminaatvloeren zijn gemaakt van geperst hout met daarop een decoratief papier en een toplaag. De print is vaak gekopieerd van een echte hardhouten vloer, waardoor een laminaatvloer erg lijkt op een hardhouten vloer. Het enige dat verraadt dat dit een laminaatvloer is, is dat er herhalingen in het decorpapier zitten. Op vloeren met een rustig houtpatroon is dit echter nauwelijks merkbaar.

#2. Duurzame vloeren

Een laminaatvloer is een duurzame en gezinsvriendelijke optie die lang zonlicht kan verdragen zonder dat het verkleurt. Het heeft ook huisdiervriendelijke eigenschappen, waardoor het de perfecte keuze is als er veel over de grond loopt!

#3. Laminaat is gemakkelijk schoon te maken

Een laminaatvloer is het antwoord op al uw schoonmaak behoeften. Geen speciale onderhoudsinstructies of materialen nodig, gewoon stofzuigen en klaar! Zo eenvoudig is het met dit type vloer. Je hebt jarenlang een prachtige laminaatvloer. 

#4. Het uiterlijk

Laminaat is al jaren een populair alternatief voor natuurlijke materialen en met de technologische vooruitgang in de productie wordt het elke dag mooier. Dit maakt laminaat een geweldige optie als je de look wilt, maar geen tijd of energie wilt besteden aan wekelijks onderhoud van hardhouten vloeren.

#5. Gemakkelijk te monteren

Laminaatvloeren zijn een populaire keuze voor veel woningen omdat het eenvoudig te installeren is en geen speciaal gereedschap of vaardigheden vereist. Dit maakt je project veel makkelijker dan dat je voor andere vloeren kiest. Laminaat is een goede optie voor diegenen die hun project zelf willen doen, maar het is ook de moeite waard om wat extra geld uit te geven om het professioneel te laten leggen.

De nadelen van laminaat vloeren

Net als elk ander materiaal heeft laminaat enkele nadelen. Maar maak je geen zorgen! Het zijn er niet veel en ze zijn gemakkelijk te overwinnen met weinig inspanning. 

#1. Potentiële schade door vocht

Een laminaatvloer is een goede optie voor diegenen die natuurlijk uitziend hout willen hebben zonder zich druk te hoeven maken over de duurzaamheid van de vloer. Laminaat kan echter gevoeliger zijn dan massieve oppervlakken als ze vaak in contact komen met water. Laminaat is een populaire keuze voor veel woningen omdat het makkelijk te installeren en te onderhouden is. Een laminaatvloer kan echter gevoeliger zijn dan natuurlijk hout wanneer ze rechtstreeks worden blootgesteld aan water, waardoor deze binnenuit barst en schade veroorzaakt die uiteindelijk zal leiden tot de vervanging van je mooie vloer.

#2. Een beperkte afwerking

Houten vloeren kunnen vele malen opnieuw worden geschuurd en geolied om ze fris en nieuw te laten lijken. Laminaatvloeren hebben daarentegen een kern van vezelplaat die is gehybridiseerd met een dunne hout-look laag, waardoor je dit soort materiaal nooit meer kunt herstellen als het eenmaal versleten is. Het nerfpatroon van hardhout bepaalt hoe het eruit ziet, terwijl gelamineerde panelen in verschillende ontwerpen verkrijgbaar zijn, waardoor elke huizenkoper meer opties heeft om te beslissen welke stijl het beste bij zijn/haar persoonlijke voorkeuren past.

Laminaatvloeren: Meer voordelen dan nadelen

Zoals je hebt gelezen hebben laminaatvloeren meer voordelen dan nadelen. Laminaatvloeren zijn niet alleen betaalbaar, maar ze zijn ook makkelijk te monteren en te onderhouden. Laminaatvloeren kunnen niet goed tegen vocht, maar tegenwoordig zijn er ook waterbestendige laminaatvloeren, zoals bij Vloer&Raam Alkmaar.