Wat zijn de voordelen van een houtkachel?

0
762
voordelen houtkachel
WonenWonen

Wat is er authentieker dan het knisperende haardvuur van een houtkachel? Nog steeds wordt de houtkachel in een groot aantal woningen gebruikt. Aan de ene kant om een ruimte te verwarmen, aan de andere kant om een huiselijke en gezellige sfeer te creëren. Zeker tijdens de koude herfst- en winterdagen is het ontzettend fijn om een houtkachel in de woonkamer te hebben staan. Wat zijn de belangrijkste voordelen van zo’n houtkachel? Welke redenen maken dat je zelf ook de aankoop van een houtkachel zou moeten overwegen? In dit artikel lees je er meer over. 

#1: een houtkachel heeft een relatief hoog rendement

Een houtkachel geeft ontzettend veel warmte af, waardoor de thermostaat niet aan zal springen. Daarbij heeft een houtkachel in vergelijking met bijvoorbeeld een open haard een aanzienlijk hoger rendement. Bij een open haard stroomt een groot deel van de warmte je woning immers uit via het rookkanaal. 

#2: hout is een hele goedkope brandstof

Een andere reden die maakt dat een houtkachel een voordelige optie biedt voor het verwarmen van de woonkamer, is het feit dat hout een hele goedkope brandstof is. Je zou het hout zelfs zelf kunnen produceren in de tuin, je zou hout kunnen sprokkelen in het bos en je kunt zakken hout in de winkel kopen. 

#3: een houtkachel hoeft niet veel te kosten

Een derde voordeel van een houtkachel ten opzichte van bijvoorbeeld een gashaard, is het feit dat een houtkachel niet veel hoeft te kosten. Een gaskachel is veel duurder, omdat er bijvoorbeeld leidingen verlegd moeten worden en omdat het apparaat moet worden aangesloten op de gasleiding. 

#4: ruime keuze uit talloze modellen 

Ook niet onbelangrijk: bij de aankoop van een houtkachel heb je de keuze uit een breed scala aan modellen en formaten. Zo vind je vrijwel zeker een houtkachel die qua stijl en formaat past bij het interieur van je woonkamer! Je kunt de houtkachel op de grond plaatsen of deze aan de wand ophangen. 

Overtuigd van een houtkachel? In de webshop van Woodburner vind je een ruim assortiment aan houtkachels voor binnen en buiten.