Wat voor woonkamer past het beste bij jou?

0
919
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Het inrichten van een huis is heel persoonlijk, iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren en dingetjes die ze graag er in zetten of juist niet. Bij de woonkamer is dit geen uitzondering, sterker nog, misschien is het hier nog wel het ergst. Je wilt van de woonkamer echt jouw plekje maken, waar je na een lange dag werken op de bank kan zitten en je thuis voelen. Weet je nog niet hoe jij je woonkamer wilt aankleden? Wij hebben een paar stijlen op een rijtje gezet.

Modern

De moderne stijl staat bekend om ruimtes met veel licht, strakke lijnen en rechte vormen. Het idee van een moderne stijl is dat het een rustige en minimalistisch gevoel moet uitstralen, less is more, zo gezegd. Kleuren die je kan associëren met deze stijl zijn zwart, grijs en wit. Vaak is er een accentkleur die je in verschillende accessoires ziet terugkomen. De meest gebruikte materialen zijn metaal, aluminium, leer, staal en hout.

Een moderne woonkamer past echt bij jou als je een netjes, geordend persoon bent die behoefte heeft aan een rustige woonkamer. Zeker als je een drukke baan hebt is het fijn om in zo’n  woonkamer te kunnen zitten en je hoofd leeg te maken.

Landelijk

Ook een landelijk interieur gaat voor een rustige uitstraling. Dit wordt gedaan door het gebruik van veel hout en juist geen strakke of gladde meubels en afwerkingen. Kenmerkend voor deze stijl zijn bakstenen muren en houten balken die over de plafonds lopen. Kleuren die hierbij passen zijn gebroken wit, witgrijs en warmere kleuren zoals beige.

Een landelijke woonkamer is voor iemand die van rust houdt, maar met een meer levendige uitstraling. Een landelijke woonkamer zal het goed doen bij natuur- en houtliefhebbers, je hebt soms echt het gevoel dat je alleen maar ‘natuurlijke’ materialen om je heen hebt!

Scandinavisch

Bij een Scandinavische woonkamer denk je misschien al snel aan een kamer vol IKEA-meubilair, maar niks is minder waar. Je kan er natuurlijk voor kiezen om daar je meubels vandaan te halen, maar het is niet nodig als je een Scandinavische sfeer wilt creëren. Zo staat deze stijl bekend om hun witte muren om het zo lang mogelijk licht te houden, fijn voor in de winter! Hout is ook een belangrijk kenmerk en dit bij elkaar heb je een lichte, toegankelijke kamer die heel natuurlijk aanvoelt.

Dit zijn natuurlijk niet de enige woonstijlen die er zijn, maar misschien wel de populairste. Als dit niets voor jou is, zijn er gelukkig nog tientallen andere stijlen zoals bohemian, industrieel en klassiek. Als je hier meer over wilt weten moet je eens een kijkje nemen op woonkanjer.nl