Wat voor soorten boxsprings zijn er?

0
366
Design en lifestyle

Boxsprings. De meest verkochte bedden. En dat is niet onterecht. Een boxspring heeft namelijk ontzettend veel mogelijkheden. Je kunt er heerlijk in liggen en ze staan goed in vrijwel elk interieur. Niet voor niets zie je deze boxsprings veel in hotelkamers.

Een boxspring kan behoorlijk verschillen qua prijs. De prijs is afhankelijk van de maten, maar ook van de matras, de topper en de keuze voor de stof. Andere factoren die meespelen bij de prijs zijn het hoofdbord, het voetenbord, de soort boxspring en natuurlijk de merk van de boxspring.

BosBedden.nl is een winkel met een uitgebreid assortiment aan boxsprings. Ze verkopen alleen de beste kwaliteitsbedden tegen scherpe prijzen.

Een boxspring is verkrijgbaar in veel soorten en veel uitvoeringen. Hieronder lees je meer over de verschillende soorten.

 

Vlakke boxsprings

Dit is de ‘standaard’ boxspring. Deze uitvoering bestaat uit een frame, een bodem en een matras. Deze uitvoering bevat een binnenvering en een open ruimte. Kijk je graag tv op je slaapkamer? Dan raden we je aan geen vlakke boxspring te nemen. Je kunt een vlakke boxspring namelijk niet in hoogte verstellen. Een vlakke boxspring ligt daarentegen heerlijk.

 

Scandinavische boxsprings

In tegenstelling tot de vlakke boxspring heeft een Scandinavische boxspring een zogenaamde topper. Dit is dan ook het grootste verschil tussen de vlakke en de Scandinavische uitvoering.

Een topper is een soort van dekmatras. Het is een dunne matraslaag die gestoffeerd is. Zo’n topper geeft de boxspring een extra uitstraling. De Scandinavische boxsprings worden steeds populairder.

 

Elektrische boxsprings

Een elektrische boxspring biedt veel mogelijkheden. Als je graag tv kijkt vanuit bed, dan is een elektrische boxspring aan te raden. Groot voordeel hiervan is dat je het hoofdgedeelte en het voetengedeelte in hoogte kan verstellen.

Het zal je niet verbazen dat een elektrische boxspring dan ook duurder is dan een vlakke boxspring. Maar je krijgt er genoeg voor terug.