Wat te doen met je veranda in de winter?

0
953
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Door voor een veranda als aanbouw aan je woning te kiezen, profiteer je van verschillende voordelen. Zo is het met een veranda in de tuin ook tijdens een zomers buitje mogelijk om lekker buiten te blijven zitten, zonder nat te worden. Daarbij kun je ervoor kiezen om de zijkanten van de veranda af te dichten, zodat je in het voorjaar of de herfst geen last hebt van de koude wind. Het maakt dat je al eerder in het jaar en tot later buiten kunt zitten om van je tuin, een waterig lentezonnetje of je spelende kinderen te genieten. Wat doe je echter met de veranda in de winter? Wij vertellen je er meer over in dit artikel!

Ook in de winter op je veranda zitten met een terrasverwarmer

Een van de mogelijkheden die je hebt om je veranda ook in de winter te kunnen blijven gebruiken, is het gebruik van een terrasverwarmer. Let wel, het gebruik hiervan werkt alleen wanneer je de zijkanten van de veranda afgesloten hebt. De harde wind kan het effect van de terrasverwarmer ernstig verminderen. Trek een warme jas aan, schakel de terrasverwarmer in en geniet van de sneeuwvlokjes die uit de lucht komen vallen met een glas glühwein of warme chocolademelk. Wie wil dat nou niet?

Een grote schoonmaak van de veranda

Naast de mogelijkheid om in de winter nog gebruik te maken van je veranda, kun je er ook voor kiezen om deze grondig te reinigen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de veranda met een hogedrukreiniger afgenomen wordt, om zo een groene aanslag van de houten planken van de veranda te verwijderen. Nog beter is het om een schrobber te gebruiken, die op de hogedrukreiniger aangesloten zit. Zo voorkom je dat het hout beschadigd raakt, of dat er splinters vrijkomen.