Wat te doen met je oude zolder?

0
631
Design en lifestyle

Eén van de moeilijkste ruimtes in huis is zonder twijfel de zolder. De meeste mensen gebruiken de zolder als rommelhok en het opbergen van seizoensgebonden producten, zoals kerst- en paasversiering.

Maar hoe efficiënt wordt die ruimte nou gebruikt? Over het algemeen heeft de zolder een groot oppervlak, niet altijd even praktisch als er een schuin dak aanwezig is, maar toch gebruiken we die vierkante meters niet als woonoppervlak. Een goed ingerichte kleine slaapkamer kan veel beter dienst doen als opberghok. Met behulp van kasten etc. kan er veel efficiënter worden opgeruimd. Maar wie wil er nu een opberghok op de eerste verdieping, daar is de zolder toch voor?

Wat zijn nu eigenlijk de mogelijkheden om een zolder te herinrichten? Op internet kan je zoeken naar wat inspiratie voor de zolder. Google geeft op “inspiratie zolder” 411.000 hits, dus de keuze is er. Nadeel hiervan is dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Maak je van de zolder een kantoor, een slaapkamer voor de kinderen, je eigen slaapkamer. Wel of geen dakkapel laten plaatsen.

Toch is internet, ondanks de vele voorbeelden, een goede startplek om inspiratie voor de zolder op te doen. . Weliswaar vind je misschien niet de ideale combinatie, maar juist het combineren van ideeën maakt het opknappen van de rommelzolder naar paleis een leuke klus.

Ook in de diverse woon- en klusprogramma’s zie je steeds vaker dat de zolder niet meer het lelijke eendje is. Hele metamorfoses van rommelhok met de stellingen van de welbekende bouwmarkten tot strakke, moderne kantoren en romantische slaapkamers.

Mocht je je na het opdoen van inspiratie op websites zoals woningvoordeel.nl toch bedenken, dan is er toch nog wat leuks in het vooruitschiet. Af en toe lekker rondneuzen in de dozen, net als vroeger, met veel oh ja momentjes. Nadeel is wel dat je door de grote ruimte weinig weg wil gooien. Maar daar hebben we dan weer één keer per jaar de vrijmarkt voor. Eigenlijk moeten we de vrijmarkt maar omdopen tot Mensen-die-ook-een-rommelzolder-hebben-verkoop-dag.