Heb je oude meubels in huis staan, die je wilt vervangen voor nieuwe meubels? In sommige gevallen is het veel leuker en daarbij goedkoper, om bestaande meubels van een nieuwe bekleding te voorzien. Op deze manier lijken de meubels weer als nieuw en hoef je geen nieuwe meubels te kopen! Zeker een aan fauteuil of een bank wordt vaak veel waarde gehecht, door het fijne zitvlak. Naast de mogelijkheid om de meubels van nieuwe bekleding te voorzien, kun je deze ook naar een kringloopwinkel brengen of op internet verkopen. Op deze manier creëer je een ruimer budget voor de aanschaf van nieuwe meubels. In dit artikel vertellen we je hier meer over.

Meubelmaker inschakelen voor een opknapbeurt van meubels

Het opnieuw bekleden van oude meubels is niet eenvoudig. In het bijzonder wanneer het om een oude fauteuil of een bank gaat. Het is zodoende verstandig, om hier de hulp van een meubelmaker voor in te schakelen. Een meubelmaker is gespecialiseerd in het vernieuwen van de bekleding, waardoor je weer een lange tijd vooruit kunt met de meubels.

In het geval van een salontafel of bijvoorbeeld een eikenhouten meubelstuk, kun je deze vaak zelf enigszins opknappen. Schuur de oude verf- of laklaag van de meubels en beschilder deze opnieuw. Ook kun je de meubels een kleurtje geven om ze als nieuw te laten lijken.

Oude meubels te koop aanbieden voor een ruimer budget

Eerder werd al beschreven, dat je meubels niet alleen zelf kunt opknappen. Je kunt ze ook te koop aanbieden! Verkoop de meubels bijvoorbeeld via een website als Marktplaats of Speurders. Ook op sociale media wordt tegenwoordig de mogelijkheid geboden om tweedehands spullen te koop aan te bieden. Mochten de meubels niet verkocht worden, dan kun je deze inleveren bij een kringloopwinkel in de buurt. Zo krijgen de meubels nog een tweede kans!