Wat ontbreekt er allemaal in jouw keuken?

0
32
Design en lifestyle

Hopelijk niet veel. En zo ja, dan heb je een nieuw doel in het leven: alles aanschaffen wat jij nodig hebt om de heerlijkste gerechten te bereiden!

 

‘Ontbreken’. Wat een lelijk woord kan dat zijn! Maar, zoals gezegd, het zet je wel even aan het werk. Misschien bezit jij reeds alles wat jouw hartje begeert. In dat geval kun je dit artikel gewoon aan je voorbij laten gaan. Maar mocht je toch denken dat je wel iets meer keukengerei kunt gebruiken om zo professioneel mogelijk de recepten die jij koestert klaar te maken zoals ze bedoeld zijn, dan raden we je toch aan om even verder te lezen. Op jouw eettafel en jouw met zorg samengestelde borrelplank is namelijk alleen ruimte voor perfectie. En een beter milieu begint bij… jezelf. Je keuken, om precies te zijn.

Meetwerk

Hé, wij snappen het helemaal hoor, wanneer jij je niet wilt ‘verlagen’ tot zoiets als een kookboek en denkt alles zonder hulp te kunnen. Dat vinden we heel pro-actief en prijzenswaardig! Maar wanneer je een gerecht voor de eerste keer bereidt, kun je toch maar beter van de voorgeschreven hoeveelheden gebruik maken. Dat betekent dat je niet zonder een nauwkeurige weegschaal kunt. Ook een betrouwbare en heel gemakkelijk af te lezen maatbeker moet tot jouw vaste arsenaal gaan behoren. Wete je echt zeker dat je alle stappen uit je hoofd kent, dan moet je er gewoon voor gaan. Totdat je weer een nieuw recept tegenkomt!

Het scherpst van de snede

Natuurlijk kun je niks met botte messen. Zorg dus dat je kwaliteit in huis haalt en dat de lemmeten altijd zo scherp mogelijk zijn. Hollen de snijkanten echt heel hard achteruit, dan kun je er altijd nog voor kiezen om nieuwe messen aan te schaffen. Maar ook aan de juiste ondergrond moet worden gedacht.

Zo heb je altijd ten minste één snijplank in huis, maar het liefste natuurlijk meerdere. Waarom? Nou, hoe goed je ze ook afwast, er kunnen altijd bacteriën in achterblijven. En die kunnen andere ingrediënt soorten dan die je er eerder op gesneden hebt negatief gaan beïnvloeden! Dus doe je er verstandig aan om één plank voor vlees, een tweede voor vis, een derde voor brood en een laatste voor groente en fruit in huis te halen. Puur voor de hygiëne.

Panne met pannen

Nou ja, hopelijk niet. Maar een standaard pannenset biedt je alleen verschillende exemplaren om mee te koken. Grillen, braden en bakken wordt dan een heel ander verhaal. Natuurlijk kun je een deel aan je oven overlaten maar toch moet ook jouw verzameling pannen toereikend zijn. Speciale pannen zijn vaak wat duurder. Maar een koeken-, hapjes- en wokpan horen toch wel tot de vaste prik.