Wat moet u weten over een marifoon?

0
691
Design en lifestyleDesign en lifestyle

“Marifoon” is een afkorting van maritieme telefoon. Het is dan ook een communicatiemiddel die maritiem gebruikt kan worden om in contact te komen met de kustwacht of andere schepen. Het gebruik van een marifoon is cruciaal voor goede communicatie met andere partijen en uw veiligheid aan boord. Ik informeer u graag over marifoons.

Het gebruik van een marifoon is echter niet verplicht aan boord van kleinere boten. Het wordt echter wel aangeraden.  Contact met andere partijen kan uiteraard ook met een mobiele telefoon. Echter is de communicatie via een mobiele telefoon minder betrouwbaar, aangezien het voor kan komen dat u op zee geen bereik heeft. Een marifoon heeft daarentegen altijd bereik. Dit kan zorgen voor een veiliger gevoel op het water. Het is veel waarschijnlijker dat u een snel wordt geholpen wanneer u beschikt over een marifoon.

Er zijn verschillende soorten marifoons. U kunt kiezen vaan een handmarifoon of een inbouwmarifoon. Een handmarifoon is compacter en makkelijker te verplaatsen naar meerdere locaties. Een inbouwmarifoon zit ingebouwd in uw boot, en kan daarom minder makkelijk worden verplaatst. Het komt vaak voor dat u voor een inbouwmarifoon een extra certificaat nodig heeft.

Verder is een marifoon uit te breiden door middel van AIS-ontvangers, splitters of transponders. Dit kan bijdragen aan een comfortabele en plezierige vaartocht. Voor het gebruik van een marifoon moet u over een bedieningscertificaat beschikken.

Mocht u verder nog vragen hebben over het gebruik van een marifoon en welke marifoon het beste bij u past kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij staan altijd voor u klaar om u te helpen bij uw keuze en u de informatie te verstrekken die u nodig heeft bij het maken van de juiste beslissing. Op deze manier hopen wij bij te dragen aan het verwezenlijken van uw ideale vaartocht!