Wat is parket?

0
427
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Wanneer je een nieuwe vloer wilt kopen, dan kun je kiezen uit onwijs veel verschillende vloeren. Van laminaatvloeren tot aan PVC vloeren en van tapijt tot aan tegels. De opties zijn eindeloos. Tijdens de zoektocht naar een nieuwe vloer heb je vast wel eens de naam ‘parketvloer’ horen vallen. Vaak worden parketvloeren ook wel houten vloeren genoemd, maar is dit terecht? Want wat zijn parketvloeren eigenlijk? We gaan het je uitleggen in deze blog! Mede mogelijk gemaakt door de parketvloeren specialist van Den Haag, NL Parket. 

Wat is een parketvloer nu eigenlijk?

Dus, een parketvloer. Wat is dat nu precies? Een parketvloer wordt vaak verward met een houten vloer, maar dit is niet helemaal terecht. Alhoewel ze wel veel op elkaar lijken, zit er daadwerkelijk een verschil tussen. Een parketvloer is vaak opgebouwd uit verschillende lagen hout, waar een massief houten vloer weer bestaat uit een vloer die niet opgebouwd is uit verschillende lagen. Een echte parketvloer kun je herkennen aan het feit dat het geen veer of groef heeft. 

Voordelen van parket

Parketvloeren zijn razend populair en dat is helemaal niet zo gek. Ze kennen namelijk veel voordelen. Wij hebben een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Parketvloeren zijn erg duurzaam en kunnen decennialang meegaan
  • Parketvloeren isoleren beter dan andere soorten vloeren
  • Er zijn onwijs veel soorten parketvloeren te vinden
  • Een parketvloer is relatief goedkoper dan een echte massief houten vloer
  • Een parketvloer is nauwelijks te onderscheiden van een echte houten vloer

Hoe parketvloer onderhouden?

Net zoals vrijwel elke andere vloer dient een parketvloer ook regelmatig schoongemaakt en onderhouden te worden. Het schoonmaken en houden van een parketvloer is gelukkig niet zo lastig, het dient echter wel nog even gedaan te worden. Hoe? Dat leggen we je uit! Uiteraard kun je de vloer regelmatig stofzuigen om stof en viezigheid van de vloer weg te halen. Wil je de vloer echt stevig schoonmaken? Dweil dan af en toe de vloer. Zorg voor een niet te natte of vochtige dweil. Dit is niet goed voor het parket. 

Parketvloer in Den Haag?

Wil je een parketvloer kopen? NL Parket uit Den Haag is gespecialiseerd in parketvloeren. Je kunt dan ook een onwijs groot aanbod vinden. Naast parketvloeren kun je ook terecht voor laminaat en PVC vloeren bij NL Parket.