Wat is leuk speelgoed voor peuters?

0
345
Speelgoed peuters
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Peuters zijn kinderen tussen de twee en vier jaar dus er is veel uiteenlopend speelgoed te vinden voor deze leeftijdscategorie. Peuters zitten nog midden in hun ontwikkelingsfase dus het is het leukst om speelgoed voor ze te halen dat deze ontwikkeling stimuleert. Bijvoorbeeld boekjes, poppen of Lego treinrails. Je hebt verschillende soorten bouwstenen die passen bij de leeftijd. Kijk altijd even voor welke leeftijd je koopt. Er zit best wat verschil tussen van een tweejarig kind kan en wat een vierjarig kind kan. 

Passend speelgoed kopen

Geen elke peuter is hetzelfde. De een ontwikkelt zich misschien sneller dan de andere en sommige hebben wat extra begeleiding nodig. Let hier dus ook op als je speelgoed voor ze komt. Meestal zie je online of in de speelgoedwinkel meteen wat het populairste speelgoed is voor peuters. Vaak is dit dan ook het beste speelgoed als het om kwaliteit gaat. Van 2 tot 3 jaar kunnen peuters ook steeds beter lopen. Dit kan je stimuleren door bijvoorbeeld een loopfietsje voor ze te kopen of een loopkarretje. Zo leren ze goed te lopen en hoef je niet altijd zelf met ze door de woonkamer te wandelen.

Koop iets dat stimuleert!

Al met al is het belangrijk dat je voor je peuter stimulerend speelgoed koopt. Speelgoed waarmee ze het leuk gaan vinden om te ontdekken en op pad te gaan. Boekjes waarmee ze leren over de wereld en verhalen. Of bouwsteentjes waarmee ze aan hun ruimtelijk inzicht kunnen werken. Op Uniblocks.nl vind je een uitgebreid assortiment bouwplaten en bouwsteentjes die garant staan voor urenlang speelplezier voor je peuter. Door je kind te laten spelen met poppen kan je je kind leren om voor iets of iemand te zorgen. Dit is allemaal super goed voor de ontwikkeling van je kind en hier zullen je kinderen veel aan hebben als ze gaan beginnen met naar school gaan.