Wat is een vliesgevel en welke voordelen heeft het?

0
1028
Design en lifestyleDesign en lifestyle

In de moderne architectuur zien we steeds vaker enorme glazen gevels die veel licht door laten. Dit soort gevels worden vliesgevels genoemd. We zullen je in dit artikel vertellen welke voordelen een vliesgevel heeft en in welke situaties ze vaak worden gebruikt.

Voordelen

Misschien wel het belangrijkste voordeel om een vliesgevel te gebruiken is dat er veel licht binnenkomt. Natuurlijk licht is altijd het fijnst voor je ogen en daarom wordt dit vaak verkozen boven verlichting. Omdat er vaak gebruik gemaakt wordt van grote glazen panelen is ook de overgang van buiten naar binnen nauwelijks zichtbaar. Hierdoor krijg je ook als je binnen zit eerder een soort buiten gevoel. Maar niet alleen voor particulieren is een vliesgevel een goede oplossing. Ook voor veel bedrijf en met name voor showrooms is het een perfecte uitkomst. Goederen zijn namelijk goed zichtbaar, denk bijvoorbeeld aan een auto dealer.

Kenmerken

De belangrijkste kenmerken die een vliesgevel vaak heeft is dat de gevel geen dragend vermogen heeft. Hierdoor is het dus mogelijk om te werken met relatief lichte materialen zoals glas. Er wordt bij een vliesgevel met name gebruik gemaakt van aluminium raamprofielen. Deze zijn namelijk erg sterk, hierdoor kunnen er hele dunne profielen gebruikt worden zodat ze geen doorn in het oog worden.