Wat is een NEN 2580 meetcertificaat?

0
8
Design en lifestyle

Om vloeroppervlakten en inhouden van een gebouw te bepalen wordt in Nederland de NEN2580 norm gehanteerd. Deze normering heeft als doel het oppervlaktebepaling eenduidig te maken. De bepalingsmethoden en afspraken van de NEN 2580 voorkomt discussies over de vloeroppervlakte en/of inhoud van een gebouw.

Om je gebouw in te laten meten volgens deze normering is het nodig om een gecertificeerde inmeter in te schakelen. Een meting kan je snel en goedkoop aanvragen op NENmetingen.nl. Na de meting op locatie worden alle gegevens uitgewerkt tot een professioneel meetrapport. Met dit NEN 2580 meetcertificaat heb je alle metingen van het gebouw in één document. 

Waarom is inmeten volgens de NEN 2580 van belang?

Inmeten volgens de NEN 2580 norm zorgt ervoor dat je als verhuurder of huurder inzicht krijgt in de exacte vloeroppervlakte en inhoud. Een groot voordeel is dat er geen verwarring of discussie kan ontstaan over het oppervlakte. Een aantal situaties waarin een NEN 2580 meetcertificaat van pas komt:

  • Bepalen van de exacte gebruiksoppervlakte en inhoud van een ruimte of gebouw
  • De NEN 2580 meting laten uitvoeren door een professional is bespaart tijd
  • Voorkom discussies over de inhoud of gebruiksoppervlak bij een verhuur of verkoop
  • Ideaal bij het toedelen van gemeenschappelijke ruimten

Hoe wordt een NEN 2580 meting uitgevoerd?

Voor een NEN 2580 meetcertificaat is het nodig om op locatie een meting volgens de NEN 2580 norm uit te laten voeren door een gecertificeerde professional. Als er geen plattegrond van het winkelpand, de kantoorruimte of woning aanwezig is, dan wordt er een tekening van de ruimte gemaakt. Alle meetgegevens en informatie wordt na de opname op kantoor verwerkt in een professioneel meetcertificaat. 

Wat staat er in het meetcertificaat?

In het meetcertificaat vind je allereerst uitleg over de terminologie die er in dit rapport gebruikt worden. Om inzicht te krijgen op de oppervlakte krijg je per bouwlaag een overzichtelijke meetstaat van de ruimte. Daarnaast vind je bouwkundige plattegrondtekeningen van het hele gebouw. Eventueel worden gemeenschappelijke ruimten toegedeeld.