Wat is een mobiele airco en hoe werkt deze?

0
94
Design en lifestyle

De zomers worden steeds warmer en daarmee zijn er ook steeds meer mensen die kiezen voor het aanschaffen van een airco. Maar is een airco niet erg duur en moet deze niet door iemand worden geïnstalleerd voordat deze kan worden gebruikt? Dit is niet bij alle airco’s het geval. Wanneer jij graag wilt gaan voor een makkelijkere optie dan is een mobiele airco een goede uitkomst voor jou. Hieronder lees je meer over wat een mobiele airco is en wat de voor- en nadelen van deze airco zijn. 

Wat is een mobiele airco? 

Zoals de naam al doet vermoeden is het een airco die gemakkelijk te verplaatsen is. De meeste airco moeten worden geïnstalleerd, bijvoorbeeld aan de muur, maar dat is bij een mobiele airco niet het geval. Deze staat namelijk op wieltjes en is daarmee gemakkelijk te verplaatsen van de ene ruimte in huis naar de andere ruimte.

Wanneer je overdag graag de woonkamer wilt verkoelen, maar later de slaapkamer wilt verkoelen, voordat je gaat slapen, dan is dat snel en gemakkelijk te doen met een mobiele airco. Ook werkt een mobiele airco beter dan bijvoorbeeld een ventilator of andere systemen, omdat deze alleen de gevoelstemperatuur naar beneden brengen, maar de ruimte zelf niet daadwerkelijk verkoelen. 

Daarnaast is er geen ingewikkelde installatie. Dit is namelijk helemaal zelf te doen. Je moet alleen zorgen dat de slang een mogelijkheid heeft om naar buiten te hangen, zodat de warme lucht van binnen naar buiten kan worden verplaatst. Je kunt de slang uit het raam hangen, maar het is wel belangrijk dat je zo weinig mogelijk warme lucht naar binnen laat. Daarvoor kun je zelf ook een plank pakken waar je een rond gat in zaagt om de slang op deze manier naar buiten te laten hangen. 

Voordelen van een mobiele airco

  • Gemakkelijk te verplaatsen en in meerdere ruimtes te gebruiken
  • Geen ingewikkelde installatie nodig
  • Een zeer betaalbare airco

Nadelen van een mobiele airco

  • Maakt over het algemeen meer lawaai dan andere airco systemen
  • Minder geschikt voor het verkoelen van grote ruimtes

Ook handig

Als je dol bent op smarthome producten zoals een mobiele airco, Phillips Hue lampen en stem bediening via Lexa. Dan is een wifi thermostaat ook zeker iets voor jou. Deze slimme thermostaat van https://wifithermostaten.nl/ is zeer handig te bedienen via een smartphone en tablet. Houd zelf in de gaten hoeveel stroom er verbruikt wordt in huis. Laat je de airco elke dag aan? Dan kan je heel makkelijk zien hoeveel stroom naar de airco is gegaan. Is de rekening te hoor dan toch maar even wat minder de airco gebruiken.