Wat is een hoog laag bed en welke mogelijkheden zijn er?

0
22
Design en lifestyle

Bij een hoog laag bed denken veel mensen dat dit alleen betrekking heeft op zorgbehoevenden. Alleen is dat vandaag de dag niet meer zo. Het uiterlijk van deze bedden is niet meer een metalen frame en een functioneel ontwerp. De markt heeft zich ontwikkeld en er zijn bedden die niet meer van een ledikant/boxspring zijn te onderscheiden. 

Er wordt van ouderen verwacht dat ze langer thuis wonen, maar lang niet alle ouderen hebben zorg nodig. Voor deze groep mensen ontstaat de vraag welk bed dan het meest geschikt is, met het oog op de toekomst waarin zorg wel nodig zal zijn.  

Deze bedden bieden u al het benodigde comfort. U bent klaar voor de toekomst en geniet van alle gemakken die het 2-persoons hoog laag bed biedt. Mocht er in de toekomst wel zorg nodig zijn in welke vorm dan ook dan hoeft u niet een nieuw bed aan te schaffen. Hierbij dient u wel rekening te houden met de certificering die op het bed zit. Dit wordt om Arbo technische redenen door thuiszorginstanties verwacht. 

 

Comfort van een zorgbed

Buiten het zorg aspect biedt het bed ook heel veel comfort en hebben de bedden een huiselijke uitstraling. Er zijn tal van functies die het u zo comfortabel mogelijk maken. Het hoofd- en voeteind is te stellen in meerdere standen en er zit vaak ook een speciale tv-stand op het bed. Alles te bedienen met één afstandsbediening. Maar het grootste pluspunt is wel de hoogteverstelling. Hierin onderscheid het bed zich van een normaal 2 persoons bed. U kunt namelijk staand uw bed opmaken, het ledikant is deelbaar waardoor u makkelijk onder uw bed kunt komen, geen problemen meer met stofzuigen, het in en uitstappen is een stuk makkelijker. Kortom biedt het bed meer comfort en mogelijkheden ten opzichte van een normaal ledikant/boxspring. U bent dus klaar voor de toekomst. Verder is de uitstraling van het bed vrijwel hetzelfde als van een gewoon bed of boxspring.