Slaapkamer

Wat is een geschikt bed voor mijn kind?

Geschreven door admin

Het vinden van een geschikt bed voor uw kind is nog niet zo snel voor elkaar te boksen. Er zijn namelijk veel verschillende soorten bedden waaruit u een keuze kunt maken. Daarom is een goede oriëntatie vereist om een keuze te maken. Een medewerker van kidsgigant.nl zal u een aantal punten van aandacht geven, zodat u snel een bed kunt goed- of afkeuren.

De grootte van het bed

Een kinderbed wordt over het algemeen op de groei gekocht. Dit doen de mensen om in de toekomst kosten te besparen voor de aanschaf van een bed. Er zijn verschillende maten bedden te verkrijgen in bijvoorbeeld een ledikant, een tussenmaat een meegroeibed of een eenpersoonsbed. Het moet echter niet zo zijn dat het bed niet TE groot is, want hierdoor “verzuipt” uw kind in het bed.

Wanneer u beschikt over weinig ruimte in de slaapkamer, is het verstandig om een bed aan te schaffen waaronder u ook nog spullen kwijt kunt. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een hoogslaper.

Kies een goede basis

Bij de aanschaf van een kinderbed moet er ook aandacht worden besteedt aan de bodem van het bed. Allereerst moet het bed voorzien zijn van een stevige bedbodem die goed ventileert. Bij een lattenbodem is dit altijd het geval, maar deze moet ook stevig zijn. Kinderen springen en spelen vaak op het bed, waardoor deze stevigheid een vereiste is.

Een thema bed

Thema bedden zijn natuurlijk leuk, maar hierbij moet u wel denken aan de toekomst. Wanneer u van plan bent om nog meer kinderen te nemen of wanneer u reeds een kleintje heeft is het verstandig om rekening te houden met het thema. Een prinsessen bed wordt natuurlijk in de toekomst niet meer gebruikt door een jongetje. Een jongen en een meisje thuis? Kies een bed waarbij u het thema gemakkelijk aan kunt passen of een bed waarbij het algemeen thema heeft