Wat is beton ciré?

0
72
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Beton ciré wordt gemaakt van de cementmortel en steen. De letterlijke vertaling is ´´gewassen beton´´. Dit materiaal werd in de jaren 70 in Frankrijk uitgevonden. De samenstelling bleek erg goed te werken voor verschillende toepassingen. Beton ciré kan eenvoudig op de vloer worden toegepast maar net zo gemakkelijk op de wanden. Het geeft een heerlijke natuurlijke uitstraling en zorgt ervoor dat je een geheel naadloos oppervlak kunt creëren. We vertellen graag meer over de mogelijkheden van gietvloeren en specifiek de beton ciré variant.

Een unieke vloer creëren

Als je veel geld betaalt voor een nieuwe vloer dan wil je natuurlijk niet dat deze er precies hetzelfde uitziet als bij de buurman. Als je kiest voor beton ciré zal je dat probleem in ieder geval niet hebben. Hoewel dit type ondergrond steeds meer in opkomst is, zijn er nog maar weinig mensen die beton ciré op de vloer hebben. En als dat wel het geval is, iedere vloer wordt op een unieke manier aangebracht en ziet er daarom net wat anders uit. Dit is dus een goed materiaal als je er zeker van wilt zijn dat je een unieke vloer in huis hebt.

Mogelijkheden qua kleuren met beton ciré

Je zou zeggen dat dit type vloer alleen in het grijs verkrijgbaar is gezien de naam. Maar niets is minder waar, een beton ciré vloer is in veel verschillende kleuren aan te brengen. En ook als je het materiaal op de wanden gebruikt  kan je de kleur naar wens aanpassen. Dit wordt gedaan door na het aanbrengen van het beton ciré materiaal een coating toe te passen. Dit vormt de bovenste laag van de vloer. De coating is een soort verf waarmee je de vloer beschermt en mooi kunt afwerken.

Ontdek alle gietvloer soorten

Wil je meer weten over beton ciré of een andere soort gietvloer? We hebben alle tips op een rijtje gezet voor je. Volg de link in dit artikel en vraag desgewenst gelijk een offerte aan om jouw nieuwe vloer te voorzien van een prachtige beton ciré vloeroplossing.