Na maanden nadenken, wachten, uitzoeken of misschien wel keihard klussen is je huis klaar voor bewoning. Maar dan, de allereerste avond op je nieuwe bank, valt je oog op iets dat je vergeten bent. Je zit in het volle licht en voelt je bekeken. Je hebt nog geen gordijnen!

Confectie gordijnen op maat

Gordijnen zijn vaker de zogenaamde sluitpost van de begroting. Het is dus helemaal niet zo gek dat je daar als laatste aan denkt. Maar ineens, als je al zo op die bank zit, heb je haast. Goed nieuws dus, dat je confectie gordijnen kunt kopen. Even naar de winkel en voor je het weet hangen ze. Zelfs online uitzoeken is eenvoudig. En omdat veel gordijnen, vooral voor de standaard maat ramen, op voorraad zijn, gaat het allemaal sneller dan je denkt.

Keuze is reuze

Ondanks dat je snel wil beslissen, moet je je toch even door de ruime keuze worstelen. Wil je inbetweens, moeten de gordijnen verduisterend zijn of heb je genoeg aan vitrages? Goed nieuws dat voor al deze soorten confectie gordijnen verkrijgbaar zijn. Een beetje woonwinkel denkt met je mee en geeft je advies in wat voor jou een goede keuze is. Er is zoveel waar je bij gordijnen aan moet denken, neem bijvoorbeeld zaken als akoestiek en styling. En wat dacht je van privacy?

Slim kiezen

Voor gordijnen geldt absoluut: meten is weten. Een raam opmeten is een ding, de juiste gordijnen bestellen is weer heel iets anders. Zo moet je beslissingen nemen over aantal plooien, hoe lang je ze wil hebben, hoe hoog je ze kunt hangen, etc. Een beetje advies is daarom wel handig. Ook rekent een adviseur voor je uit wat je kwijt bent aan je nieuwe gordijnen. Zo kun je een gedegen beslissing nemen over een belangrijk stylingelement. En zit je binnenkort lekker privé op de bank.