Warmtepomp zwembad

0
1003
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Warmtepompen kunnen worden ingezet bij een zwembad. Deze keuze wordt vaak gemaakt, want de warmte van de buitenlucht kan nu geabsorbeerd worden, uiteindelijk wordt hij overgedragen aan het zwembadwater.

Voor iedere gebruikte kW door de warmtepomp wordt in totaal 4 tot 5 kW aan het zwembad afgegeven. Als voorbeeld nemen we een zwembad van 40 m3. Je hebt hierbij een warmtepomp nodig van 220V – 14 A (minimaal). Je hebt een gewone elektrische verwarmer van 220V- 42A nodig. Bij een zwembadseizoen gaat het vaak om de periode van mei tot september (3000 kW verbruiken met een warmtepomp – 13000 kW met een elektrischer verwarmer).

De prijs is dan tussen de 130 en 460 euro voor een warmtepomp en voor een elektrische verwarming is dat gemiddeld tussen de 1100 en 2200 euro. Als je een kleiner of groter zwembad hebt, heb je natuurlijk minder of meer energie nodig.

Warmtepomp zwembad of electrische warmer?

De warmtepomp bij een zwembad kan gezien worden als een elektrisch verwarmingstoestel, een zwembad kan hiermee worden verwarmd. Er kunnen veel kosten worden bespaard in de tijd dat het zwembadseizoen wordt geopend, aan de hand van het voorbeeld heb je het verschil kunnen zien. De warmtepompen voor een zwembad worden daarom steeds vaker gekozen, kostenbesparing kun je namelijk zelf regelen. De kosten die zo per jaar gemiddeld bespaard worden, kunnen weer aan andere aspecten worden besteed. Bij een zwembad is onderhoud altijd nodig en er zijn altijd dingen die vervangen moeten worden. Het is daarom beter om te kiezen voor een warmtepomp, omdat je zo ieder jaar een groot bedrag kunt besparen.

Nu nog een elektrische verwarmer? Stap dan nu over naar de warmtepomp voor een zwembad en merk zelf wat de grote voordelen gaan zijn, het eerste jaar merk je al direct wat de voordelen voor je zijn. De rekeningen zijn namelijk een stuk lager dan je gewend bent.