Styling

Warmte in je huis met kussens en plaids, de trends voor dit najaar

Geschreven door admin

In het najaar richten we ons weer meer op ons huis en willen het binnen gezellig en knus maken. De dagen worden korter, het wordt kouder buiten. Binnen steken we gezellig de kaarsen aan en nestelen ons op de bank met een warme kop thee. We willen ons in huis behaaglijk en geborgen voelen. Daar spelen de nieuwste interieurtrends voor dit najaar goed op in. De trendwachters zien de volgende trends voor het najaar 2015.

Doorgestikte, gewatteerde stoffen.

Als een warm ski-jack, de stoffen die we de komende tijd steeds meer zien in het interieur zijn gewatteerde en doorgestikte stoffen. Dikke kussens en plaids met doorgestikte naden, vaak in grafisch patroon. Een knipoog naar de grafische trend die je al een tijd ziet in het interieur. De grafische prints blijf je trouwens zien, soms zelfs opgeblazen naar XL formaat.

3. plaid focus on twill Ratzer

De gewatteerde doorgestikte patronen geven de stoffen volume en stralen een gevoel van warmte uit.

Botanische prints

De botanische trend, Urban Jungle, zet in het najaar verder door. Zagen we al veel de natuur in huis, dat wordt alleen maar meer. Cactussen zijn erg in, vooral in een groepje bij elkaar, vaak in oude bloempotjes of met een glazen stolp er over. Maar je vindt de botanische uitstraling ook steeds meer terug in prints van stoffen. Bladeren en bloemen worden steeds vaker gebruikt, in gordijnen of in kussens. Gecombineerd met een bloemenschilderij die recht uit de Gouden Eeuw lijkt te komen maakt deze trend compleet.

4. kussen jungle green mint Fest Amsterdam

Breisels

Al bekend zijn de prachtige poefs van Christien Meindertsma die gebreid zijn in super grote steken. Ook verder ga je breisels steeds meer zien in huis. Ze stralen het gevoel van ambacht en een knipoog naar vroeger uit. Daarnaast geven ze meteen het gevoel van knusheid en warmte, wat helemaal past bij de najaarsperiode. Gebreide kussens en plaids passen helemaal in deze trend.

7. plaid katoen pastel pearl Oyoy

Multi functionele ruimtes

De laatste trend die we de komende tijd steeds meer gaan zien zijn het egbruik van een ruimte voor meerdere doelen. Vooral de slaapkamer krijgt naast slapen meerdere functies. ‘s Ochtends met een kopje latte macchiato je mail checken en pas na de files naar je werk, op zondag met het hele gezin ontbijten in bed of gewoon lekker luieren en een tijdschrift lezen. Met een mand met wat extra kussens en plaids die je er zo bij kan pakken maak je je slaapkamer nog comfortabeler en kan je er zo ook overdag langer verblijven.

8. kussen plaid Ratzer wol geel Ookinhetpaars