Een warme uitstraling geven aan je ruimte doe je doormiddel van de juiste kleur verf

0
626
verven
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Verf kan een ruimte maken of breken. Figuurlijk dan. De juiste kleur verf kan de kamer enorm verrijken en opfleuren. Maar wat is dan die ‘juiste’ kleur verf? Is er wel een juiste kleur verf?

Wat vind je mooi?

Allereerst is het goed om eens na te denken over wat je zelf nu echt mooi vindt. Van wat voor kleuren houd je? Maar ja, dat is niet voor iedereen goed advies. Sommige mensen houden immers oprecht van paars en groen met goud. Wat doe je dan?

Je kunt uiteraard inspiratie opdoen uit krantjes en bladen. In veel krantjes en bladen kun je compleet ingerichte woonkamers, badkamers en allerlei andere kamers zien. Wellicht zie je wat leuks en kun je die ideeën kopiëren! Natuurlijk hoef je niet één op één een kamer na te maken, maar je kunt natuurlijk het beste van alle plaatjes overnemen. Zo krijg je echt je eigen smaak en toch ook leuke kleuren!

Wat zijn warme kleuren?

Warme kleuren zijn de kleuren die er het rustigste uitzien en een soort kalmerende werking hebben. Het zijn kleuren die we associëren met warmte, dus denk aan geel en rood. Kleuren als blauw en groen doen alweer wat kouder aan, al kun je ook een soort groengele tint zoeken die ook wel warm overkomt.

Maar moet je dan altijd kleuren als blauw vermijden? Zeker niet! Juist een contrasterende kleur kan een kamer levendig maken. Een compleet rood huis zal ook niet bij iedereen in de smaak vallen. Zet daarom eens een paar kleuren tegenover elkaar en bedenk hoe je het vindt staan. Ontwikkel je smaak en zoek de kleuren die je oprecht mooi vindt.