Inrichting

Wanneer zet je de kerstboom op?

kerstboom
Geschreven door admin

Het is al jaren een veel gevoerde discussie en dat zal ook tijden zo blijven. Wanneer kom je in de stemming voor de feestdagen? Feit is dat de pepernoten al in september in de winkels te vinden zijn, maar gelukkig vind je dan nog nergens kerstbomen. Alhoewel, zeker in oktober zijn er al tal van tuinwinkels waar volop ballen en andere kerstspullen te vinden zijn. Maar wanneer moet je dan die kerstboom opzetten?

Na Sinterklaas?

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen hier mee wachten tot de Sint weer terug naar Spanje is gevaren. Alsof we maar één feest tegelijk kunnen handelen. Toch is het eigenlijk wel een goed moment om zo vlak na Sinterklaas een boom te halen. In oktober en november is het vaak nog wel erg vroeg om dan al de kerstboom te hebben staan. Bovendien moet de kerstboom natuurlijk wel goed blijven, en dan is het weekend na Sinterklaas tot nieuwjaar al een heel eind!

En wanneer gaat ‘ie weer weg?

Maar vraag twee is dan weer: wanneer mag de boom weer de deur uit? Sommige mensen zijn 27 december de boel alweer zat en dan staan veel bomen alweer afgedankt buiten. Veel mensen laten de boom staan tot nieuwjaar of zelfs tot Driekoningen op 6 januari. Niet dat veel mensen nog iets hebben met Driekoningen, maar het is ook nog wel gezellig om in de eerste week van het nieuwe jaar – wanneer je dagelijks honderd handen moet schudden – nog even in de feeststemming te blijven en die boom te koesteren voor de laatste paar dagen. Want als die boom eenmaal weg is, dan pas wordt het echt koud en kil. Het is dan weer gedaan met de feestdagen en dan wordt het dus pas echt afzien. Koester de dagen met de boom dus zeker!