Styling

Wanneer een huis restylen?

Geschreven door admin

Veel woningen en vooral woonkamers zijn toe aan een nieuwe stijl. Vaak blijft dit jaren achter en op den duur komt er een moment dat het daadwerkelijk aangepakt wordt. Alleen wanneer is dat ideale moment om te beginnen?

Allereerst is iedereen hier natuurlijk vrij in om zelf de planning te maken. Echter zijn er een aantal momenten waarop ingespeeld kan worden. Hierdoor is het een stuk makkelijker om de stap te zetten en over de woonstijl na te gaan denken.

Verhuizing

De meest voor de hand liggende optie is wanneer er een verhuizing zit aan te komen. Omdat de nieuwe woning toch nog naar smaak moet worden ingericht en deze vaak vrij leeg wordt opgeleverd, kan alles vanaf 0 worden opgezet. Daarbij kan een verhuisbedrijf ook helpen door tijdelijk de inboedel op te slaan, dat is geen enkel probleem. Zo kan er langzaam aan de nieuwe sfeer worden gecreëerd!

Bij een verbouwing

Op het moment dat er een verbouwing gaande is, denk hierbij aan een uitbouw of mogelijk een dakkapel laten plaatsen. Gaat er automatisch al veel tijd in de woning zitten. Hier kan optimaal gebruik gemaakt worden om tijdens deze vaak rommelige periode, ook direct de rest van het huis op te pakken. Zo kan er makkelijk een muur gestuukt of geschilderd worden en zullen de meubels al verplaatst zijn.

Extra tijd

Bijna iedereen is tegenwoordig druk, met werk, hobbies, vrienden en noem het maar op. Vooral werk neemt natuurlijk een groot deel van de tijd in beslag. Alhoewel een restyling ook altijd nog veel tijd gaat kosten. Daarom zijn er een aantal momenten dat het net wat meer tijd is om hierover na te denken. Denk aan de volgende situaties.

– Bij zwangerschapsverlof, maar natuurlijk ook de maanden hiervoor om de babykamer in te richten en aanpassingen aan de woning te maken.

– Tussen twee banen door.

– Tijdens of op vakantie rustig een begin maken.

Hierbij gaat het dus voornamelijk over het aspect ‘tijd’. Zonder voldoende tijd is het gedoemd om te mislukken en kan het enkle voor frustraties zorgen.